AK Parti’den ESOB Başkanı Konak’a Ziyaret
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik haftası nedeni ile Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak’ı ziyaret etti.
 
Ahilik haftası nedeni ile Afyonkarahisar ESOB Başkanı Abdülkadir Konak’ı ziyaret eden AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, ahilik kültürünün yaşatılmasına dikkat çekti. Ziyarette konuşan ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, AK Parti teşkilatının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konak, “Sizlerin ziyaretinden büyük bir mutluluk duyduğumu söylemek istiyorum. İslamiyet’i öyle bir yoğurmuşlar ki hem manası ile Ahiliğe, Ahilik dediğimiz kardeşliğe enjekte etmişler. Ahilik doğru, dürüst, ahlaklı, yalan söylemeyen ve eksik tartmayan, komşusu açken tok yatmayan bir anlayıştır. Ama bu sene Ahilik haftasını biraz üzüntülü kutluyoruz. 13 berber ve kuaför arkadaşımız rahmetli oldu. Yaşanan bu kaza bizleri derinden üzdü.  Ayrıca, Burdur Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu beyin bizlere çok büyük yardımı oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
Ahilik Kültürünü Yaşatmalıyız
Ahilik kültürünün yaşatılması için her türlü desteğe ve çalışmaya hazır olduklarını belirten AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, kardeşlik ve doğruluk ilkesinde hareket etmenin önemine değindi. Yurdunuseven, şöyle konuştu; “Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması bizlerin en önemli görevleri arasındadır. Ahilik kardeşlik ve doğruluk demektir. Bu kardeşlik ve doğruluk ilkesi ile ticari ahlakı, paylaşmayı ve dayanışmayı gösterir. Hileden ve yalandan uzak durulması gerekir. Bu nedenle Esnaf ve sanatkarların piri olan Ahi Evran-ı Veli hazretlerinin gösterdiği meslek ahlakı ve doğruluktan Allah bizleri ayırmasın. Bilindiği gibi hükümetimizde esnaf ve sanatkarımıza kolaylıklar sağlamak için bir çok yenilikler yapıyor. Çıkarılan torba kanunları ile esnafımız rahat bir nefes aldı. ”
 
HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZDÜ
Geçtiğimiz günlerde yaşanan trafik kazasının üzüntüsünü halen yaşadıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, bir daha böyle bir kazanın yaşanmaması temennisinde bulundu. Yurdunuseven, “Geçtiğimiz günlerde 13 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan kaza hepimizi derinden üzdü. Kazada otobüs şoförü ve 12 berber esnafımız hayatını kaybetti. Ateş elbette ki düştüğü yeri yakıyor ancak bu elim olay Afyonkarahisar'ı yasa boğdu. Kaza sonrası başta Esnaf Odaları Birlik Başkanımız Abdülkadir Konak Bey ve Burdur ve Afyon Valimiz, Bucak Belediye Başkanımız, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız sağlık ekipleri cansiperane gayret gösterdiler. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'da tüm programlarını iptal ederek yaralıları ziyaret etti. Herkes hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralıları bir şeyler yapmak için çalıştı. Bu da gösteriyor ki bir birimize ne kadar bağlı olduğumuzu. Böyle bir acının tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu. AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven’in ESOB ziyaretine il yönetiminden Semai Kaya, Mehmet Albayrak, Hasan Keskin ve Mahmut Karcı eşlik etti. Ayrıca Konak, AK Parti yönetimini Kahveciler ve Çay Ocakları Odası Başkanı Atilla Kocabaş ile birlikte ağırladı.
Editör: Haber Merkezi