AK PARTİ’DE TEMAYÜL 1 MART PAZAR GÜNÜ

 

1 Mart Pazar günü milletvekili aday adaylarına yönelik temayül yapılacağını söyleyen AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken, “Teşkilatlarımız milletvekilli aday adayları için oy kullanacaklar” dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından her hafta Salı günleri düzenlenen basın toplantılarına devam ediliyor. İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Hüseyin Tutumlu ile Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken’in birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında parti çalışmaları ile gündeme dair açıklamalarda bulunuldu. Basın toplantısında konuşan Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken, aday adaylık başvurularının Cuma günü sona erdiğini söyledi. Ötken, “Malumunuz 10 Şubat’ta başlayan Milletvekili aday adaylığı süreci geçtiğimiz 20 Şubat Cuma günü sona erdi” diye konuştu. 

 

TOPLAM 20 ADAY ADAYIMIZ VAR

 

20 Şubat Cuma gününe kadar milletvekili aday adaylığı için toplam 30 kişinin başvurduğunu dile getiren Ökten, 24 aday adayın birinci tercihlerinin Afyonkarahisar olduğunu vurguladı. Ötken, “Toplam 30 Milletvekili aday adayımız tercihlerini ilimizden yana kullandı. Bunların 24’ü birinci tercihleri Afyonkarahisar olurken, 6’sı ise ikinci tercih olarak ilimizi seçti. Sizlerle bu 10 günlük süre zarfından sık sık görüşme fırsatı bulduk. Seçim işleri Başkanımız Hüseyin Sezen’in başkanlığında milletvekili aday adayı olan büyüklerimize istekleri doğrultusunda partimizde aday adayı tanıtım toplantısı düzenledik. Tanıtım toplantılarımız gayet seviyeli ve güzel bir şekilde geçti. Birinci tercihini Afyonkarahisar yapan 24 milletvekili aday adaylarımızın 19 tanesi aday adaylıklarını partimizde tanıtım toplantısı yaparak duyurdular” dedi.

 

TEŞKİLATLARIMIZLA BİR ARAYA GELİYORUZ

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan 57. İl Danışma Meclis toplantısı ile ilgili bilgiler veren Tanıtım Medya Başkanı Ötken, toplantının verimli geçtiğini belirtti. Ötken, konuşmasını şöyle konuştu; “Geçtiğimiz Pazar günü büyük bir katılım ile 57. İl Danışma Meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Danışma Meclisi toplantıları partimizin önem verdiği toplantılardan birisidir. Bu toplantılarda İl Başkanımız başta olmak üzere, bütün teşkilat üyelerimiz bir araya gelerek fikirlerini ve görüşlerini paylaşıyor. Danışma Meclisinde bildiğiniz gibi il başkanımız ve belediye başkanımız Burhanettin Çoban Bey birer konuşma yaparak teşkilatımıza hitap ettiler. Her ay düzenli olarak yaptığımız Danışma Meclis toplantılarına Allah’ın izni ile devam edeceğiz.”

 

CAFER ŞİMŞEK BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATTI

Kızılören İl Genel Meclis üyesi Cafer Şimşek’e Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından teşekkür şilti gönderildiğini belirten Başkan Ötken , “57. İl Danışma Meclis toplantısında sizlerin de bildiği gibi 3 dönem üst üste Kızılören ilçe başkanlığı görevini başarıyla yapan İl Genel Meclis üyemiz Cafer Şimşek’e Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından şilt gönderildi. İlçe başkanlığı dönemlerinde partimize büyük hizmetleri olan ve bu hizmetlerini İl Genel Meclisinde sürdüren Cafer Şimşek’e bizzat Başbakanımız tarafından teşekkür şilti göndermesi bizleri de fazlasıyla mutlu etti” şeklinde konuştu.

 

KADİR ÜÇER PARTİMİZE GEÇTİ

Bayat Belediye Başkanı Kadir Üçer’in partiye geçmesi ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Tanıtım Medya Başkanı Ötken, Üçer’e rozetini İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in taktığını hatırlattı. Ötken, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Danışma Meclis toplantımızda Bayat Belediye Başkanı Kadir Üçer beyefendi partimize geçti. 2014 yerel seçimlerinde her ne kadar yolumuz ayrılsa da Belediye Başkanı Kadir Bey’in partimize olan sevgisi yeniden aramıza dönmesine vesile oldu. Başkan Kadir Bey’e rozetini İl Başkanımız İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Bayat İlçe Başkanı Ahmet Hilmi Özbakan ile birlikte taktı.”

 

TEMAYÜLÜ 1 MART PAZAR GÜNÜ GERÇEKLEŞECEK

1 Mart Pazar günü fuar düğün salonunda temayülün yapılacağını hatırlatan Ötken, milletvekili aday adaylarına teşkilat mensuplarının oy kullanacağını söyledi. Başkan Mustafa Ötken, “Aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının ardından 1 Mart Pazar günü fuar düğün salonunda teşkilat yoklaması yapacağız. Teşkilatlarımız milletvekilli aday adayları için oy kullanacaklar. Her seçim dönemi öncesi teşkilat yoklamasını diğer adıyla temayülü yapıyoruz. Allah’ın izni ile Pazar günkü temayülümüzü de gerçekleştireceğiz. Temayülden kimler oy kullanacak sizlere onun bilgisini de vermek istiyorum. Üyeliği devam eden Parti Kurucular Kurulu Üyeleri (İkamet ettiği seçim çevresinde)

İl Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, İl Gençlik ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri,İl Demokrasi Hakem Kurulu Başkan ve Üyeleri,İl Disiplin Kurulu Başkan ve Üyeleri,İl Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri,İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Parti Üyesi Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkanları,Parti Üyesi İl ve İlçe Belediye Meclisi Üyeleri ve İl Genel Meclisi Üyeleri,Belde Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri,Belde Gençlik ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri,Parti Üyesi Belde Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri,Köy ve Mahalle Başkanları/Temsilcileri,Parti üyeliği devam eden ve aday adayı olmayan Eski İl Başkanları (İkamet ettiği seçim çevresinde)Parti üyesi, 22. 23. ve 24. Dönem, aday adayı olmayan, milletvekilleri (İkamet ettiği seçim çevresinde)teşkilat temayül yoklamasında oy kullanacaktır” dedi. Tanıtım Medya Başkanı Ötken’in konuşmasının ardından Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Hüseyin Tutumlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tutumlu, gündeme ilişkin konulara değinerek açıklamalarda bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi