Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dini ve milli bayramlarda gelenek haline getirdiği müjde geleneğini 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla devam etti. Bakan Eroğlu, yoğun bir katılım ile AK Parti İl Başkanlığı binasında 5 yeni müjde daha açıkladı.
 
Afyonkarahisar’a hizmet etmek için çalışmalarını bütün hızıyla sürdüren Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısı ile 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla 5 yeni müjde açıkladı. Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, verilen müjdelerin bir bir hayata geçtiğini söyledi. Yurdunuseven, “Bakanımız dini ve milli bayramlarda olduğu gibi Cumhuriyet bayramı öncesi ilimiz için 5 yeni müjde daha açıklayacak. Bu gün yine müjdeli haberlerle sizlerin karşısındayız. Bakanımız yılda 4 defa ve 5 adet olmak üzere müjdelerle ilimize geliyor. Bakanımız açıkladığı bu müjdelerle diğer yatırımlar hariç 125’i müjdesini açıklayacak. Bakanımızın ilimize gösterdiği hizmet aşkından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
84 MÜJDE TAMAMLANDI
 
Şuana kadar 125 müjde açıkladıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, bunların 84 müjdenin tamamlanarak hizmete açıldığını söyledi. 41 projenin hale devam ettiğini belirten Bakan Eroğlu, dini ve milli bayramlarda verdikleri müjdelerin devamını geleceğini vurguladı. Bakan Eroğlu, “Dini ve milli bayramlarda bilindiği gibi müjde geleneği başlattık. Şuana kadar 125 müjde açıkladık. Bu gerçekten Afyonkarahisar’ımız için büyük bir yatırımdır. Bu müjdelerimizin de 84 tanesini tamamlayarak hayata geçirdik. Aynı zamanda 41 tanesinin de inşaat çalışmaları sürüyor. Bilindiği 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız bu gün burada teşkilat mensuplarımızla birlikte 5 yeni müjde daha açıklayarak halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
AFYONKARAHİSAR’A BÜYÜK BİR ÖNEM VERİYORUZ
 
AK Parti hükümetinin Afyonkarahisar’a büyük bir önem gösterdiğini kaydeden Bakan Eroğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Hükümetimiz gerçekten Afyonkarahisar’ımıza büyük bir önem veriyor. Afyonkarahisar’ımız her şeyin en güzeline layık. Afyonkarahisar layık olduğu bütün yatırımları alıyor ve almayada devam edecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan iken her zaman ‘Afyonkarahisar’dan yola çıktığını söyledi. AK Parti’nin temeli Afyonkarahisar’da atıldı. Burası mübarek topraklar güzel topraklardır. Geçmişte bir hükümetin ömrü 15 veya 17 ay iken biz 12 yıldır halen iktidardayız. Bunu tabi Afyonkarahisar’ın bereketine borçluyuz. Teşkilatımızın cansiperane çalışmalarına borçluyuz. Afyonkarahisar’ımıza gerçekten muhteşem hizmetler yapılıyor.”
 
BU ŞEHRE VEFA BORCUMUZ VAR
 
Afyonkarahisar’a büyük bir vefa borcu olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, “Afyonkarahisar’a en çok yatırım yapan bakanlıklar arasındayız. Afyonkarahisar’a büyük bir vefa borcumuz var. Geçen yılın sonuna kadar 1 Milyar 70 Milyon TL yatırım yaptık. Bilindiği gibi bu sene barajlar ve göletler devreye giriyor. Bu barajlarla birlikte 1 Milyar 200 Milyon TL yatırım yapmış olacağız. Bütün bakanlıkların geçen yılsonuna kadar yatırım miktarı 9 Milyar TL’dir. İnşallah yıl sonunda bu rakam 10 Milyar TL’yi aşacaktır. Hiçbir şehre nasip olmayan yatırımlar yapıyoruz” şeklinde konuştu.
 
SULTANDAĞI DOĞANÇIK KÖYÜNE GÖLET YAPILACAK
 
Yapılan konuşmaların ardından müjdeleri açıklandı. İlk Müjdeyi Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu açıkladı. Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’ı baraj ve göletlerle donattıklarını ifade etti. Sultandağı ilçesinin Doğancık köyüne gölet yapılacağı müjdesini veren Bakan Eroğlu, “Doğançık köyümüze sulama gölet yapıyoruz. İnşaat ihalesi Aralık ayı içerisinde yapılacak. Temelden yüksekliği 50 metre olacak baraj 1,13 milyon metre küp depolama hacmine sahip olacaktır. 11 Milyon TL’ye mal edilecek bu tesis ile 2 bin 230 dekar zirai araziye su temin edilecektir. Projenin tamamlanması ile çiftçilerimize yılda 5 Milyon 800 bin TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor” dedi.
 
TAŞKIN KORUMA TESİSLERİ KÖYLERE HAYAT VERECEK
 
Sinanpaşa ilçesine yapılacak iki adet Taşkın Koruma tesisinin müjdesini veren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, iki tesisin faaliyete girmesiyle birlikte bulundukları köylere büyük bir katkı yapacağını dile getirdi. Milletvekili Ürün, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Sayın Bakanımız ikinci müjdeyi benim vermemi istedi. Bende Sinanpaşa ilçemize bağlı Çayhisar ve Tazlar köylerine yapılacak iki adet taşkın koruma tesisinin müjdesini sizlere aktarmak istiyorum. Öncelikle Çayhisar köyüne yapılacak projeden bahsetmek istiyorum. 2 Milyon TL’ye mal olacak ve halen inşaatı devam etmekte olan Çayhisar taşkın koruma tesisi muhtemel taşkın korumalarda büyük bir rol oynayacak. Aynı zamanda Tazlar köyüne yapılacak Taşkın koruma tesisimizde yine taşkın korumalara karşı yapılıyor. Bu taşkın korumamın da inşaat çalışmaları da devam ediyor. 340 bin TL’ye mal olacak taşkın koruma tesislerinin iki köyümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
 
KAPALI SALON VE GENÇLİK MERKEZİ YAPILACAK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eski SSK hastanesinin olduğu yere yapılacak olan 3 bin kişilik kapalı spor salonu ve gençlik merkezi müjdesini açıkladı. 3. Müjdeyi açıklayan Başkan Çoban, “Gençlerimiz için spor salonu ve gençlik merkezi inşa ediyoruz. 3 bin kişilik kapalı spor salonu ve gençlik merkezi inşa edilecek. Eski SSK hastanesinin bulunduğu araziye yapılacak olan kapalı spor salonunda 3 adet çok maksatlı salon ve 6 adet sporcu soyunma odasının yanı sıra çok maksatlı odalar, basın çalışma odaları ve malzeme depoları yer alacaktır. Yaklaşık 15 Milyon TL’ye mal edilecek proje ile ilgili çalışmalar başladı. Gençlik Merkezinde ise çok maksatlı salon, bilgisayar odası, sergi salonu, kütüphane, derslik, resim ve müzik odası gibi bölümler olacaktır. Yaklaşık 3 Milyon TL’ye mal edilmesi planlanıyor” dedi.
 
ONKOLOJİ VE HEMATOLOJİ HASTANESİ YAPILACAK
Afyonkarahisar’ı sağlığın merkezi olma yolunda hızla ilerlemesi nedeniyle 4. Müjde olarak Onkoloji ve Hematoloji hastanesi müjdesini veren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, hastanenin 58 Milyon TL’ye mal olacağını ifade etti. Yurdunuseven, müjdeyi şöyle açıkladı; “AKÜ bünyesinde başta Afyonkarahisar olmak üzere çevre illere de hizmet verecek olan AKÜ onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin ihalesi Aralık ayında yapılacak ve inşaatına 2015 yılında başlanılacaktır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesinin yanında 30 bin metre kare arazi üzerinde tesis edilecek hastane 58 Milyon TL’ye mal edilecektir. 180 odalı ve 300’ün üzerinde yatak kapasitesine sahip olacak tesisin 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Hastane inşaatının başlamasının ardından kısa bir sürede Radyo Terapi Ünitesi hizmet vermeye başlayacaktır.”
 
ŞUHUT ANADOLU LİSESİ SPOR SALONUNA KAVUŞUYOR
En son müjde olan 5. Müjdeyi açıklayan İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, eğitim yatırımlarına devam edildiğini ve Şuhut Anadolu lisesine spor salonu yapacağını belirtti. Başkan Sel, “Şuhut Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nun ihalesi geçtiğimiz Eylül ayında yapılarak çalışmalara başlanıldı. Yaklaşık 1 Milyon TL’ye mal edilecek olan salon önümüzdeki yıl içinde tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine açılacaktır” dedi. Yapılan müjde açıklamalarının ardından Bakan Eroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı müjde açıklama toplantısına Bakan Eroğlu’nun Yanı sıra Milletvekili Halil Ürünü, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel,
İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, teşkilat başkanları ve partililer katıldı.
Editör: Haber Merkezi