AK Parti'de Büyük Kongre Toplantısı
Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Ahmet Davutoğlu'nın Ak Parti'nin Genel Başkan ve Başbakan adayı olması ile ilgili olarak, "Davutoğlu'nun yönetiminde bu kutlu ve büyük yürüyüş yeni aşamalara, yeni ufuklara ulaşmaya devam edecektir" dedi.
Başkan Yurdunuseven, bugün parti yöneticileri ile birlikte 27 Ağustos ta gerçekleştirilecek olan 'Ak Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi' ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel'in de katıldığı basın toplantısında konuşan Başkan Yurdunuseven, kongrede, ilk defa milletin doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bayrak yarışında emanet yeni ellere teslim edileceğini hatırlattı. Başkan Yurdunuseven şunları söyledi:
"Milletin partisi, birliğin adresi olan AK Partimiz 27 Ağustos'ta Ankara'da 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'ni yapacaktır. Partimiz bu kongreyle yeni genel başkanını seçecektir. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Ağustos günü açıkladığı gibi, kongremizde genel başkan adayımız Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'dur. 27 Ağustos ta liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu ilkeler, açtığı yol ve inşa ettiği hizmet yolunda yeni bir sayfa açılacaktır. Ak Parti milletin umudu olarak doğdu. Partimizi 2001 'de kurduğumuzda ülkemiz her alanda mahrumiyetler ve krizler içindeydi. Milletimiz yokluklara, yolsuzluklara, yoksunluklara mahkum edilmişti. Biz milletin bize verdiği güç ile her bir soruna el attık. Bugüne dek başkalarının yapılamaz dediği bir çok büyük icraatı gerçekleştirdik. Hayalleri gerçek yaptık. Ülkemizin çehresini değiştirdik. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma kadar her alanda yeni bir kalkınma hamlesi başlattık. Üretim arttı, ihracatta rekorlar kırıldı."
"12 YILDA BİZE KARŞI BİRÇOK KUMPASLAR KURULDU, ENGELLER ÇIKARILDI"
Ak Parti'nin 12 yıllık döneminde bir çok kumpasla karşı karşıya kaldığını kaydeden Başkan Yurdunuseven, "Ak Parti olarak siyaseti güçlendirdik ve itibar kazandırdık. Demokrasinin önündeki engelleri kaldırdık, insan hakları ve özgürlükleri genişlettik. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçtik. Çözüm süreciyle, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi perçinledik. Güven ve istikrar ortamını koruduk. Dünyada ülkemizi saygın, etkili ve güçlü bir konuma getirdik. Artık Türkiye yardım alan değil, yardım veren bir ülkedir. Türkiye bugün dünyanın her yerinde mazlum ve mağdurun yanındadır. Demokrasi, refah ve açıklık ilkelerimizle model olduk. Bu 12 yılda bize karşı birçok kumpaslar kuruldu, engeller çıkarıldı, darbe teşebbüsleri oldu. Biz, milletimizin gücüne dayanarak bütün bu girişimleri bozguna uğrattık. Demokrasimizi güçlendirmeye, her türlü vesayeti kaldırmaya, hak ve özgürlükleri genişletmeye sürekli devam ettik. Milletimizin bize verdiği emaneti asla yere düşürmedik. 27 Ağustos'ta yapacağımız 1. Olağanüstü Büyük Kongremiz ile Yeni Türkiye yolunda yeni bir aşama başlayacaktır. Türkiye, bu yeni dönemde daha yüksek irtifalara daha büyük bir hızla yükselecektir. Türkiye güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın rehberliğinde ve genel başkan adayımız, mevcut Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'nun yönetiminde bu kutlu ve büyük yürüyüş yeni aşamalara, yeni ufuklara ulaşmaya devam edecektir. Ak Parti birliğiyle, beraberliğiyle, davasıyla, sevdasıyla ve aziz milletiyle bu yolda yürümeye devam edecektir" dedi.
Editör: Haber Merkezi