AK PARTİ’DE BASIN TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından her hafta Salı günleri düzenlenen basın toplantılarına devam ediliyor. İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu, Av. Hüseyin Sezen ve Mustafa Ötken’in katıldığı basın toplantılarında parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulunuldu.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken, parti teşkilatının yoğun bir çalışma haftası geçirdiğini anlattı. Ötken, “AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak geçtiğimiz haftayı yoğun bir çalışmayla gerçekleştirdik. Bunlardan en önemlisi ise Milletvekili aday belirleme sürecinde sivil toplum kuruluşlarına yönelik temayül yoklamasıydı. Parti binamızda STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdik. STK’larımızdan temayül yoklamasıyla ilgili olumlu geri dönüşler aldık. Biliyorsunuz ki STK’lar toplumumuzun mihenk taşıdır. Partimiz demokrasiyi ne kadar benimsediğini bir kez daha göstermiş oldu” diye konuştu.

 

DANIŞMA MECLİS TOPLANTILARINA ÖNEM VERİYORUZ

58. İl Danışma Meclis toplantısına teşkilat mensuplarının yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Tanıtım Medya Başkanı Ötken, danışma meclislerinin teşkilatlar acısından önemli olduğunu söyledi. Ötken, konuşmasını şöyle sürdürdü; “58. İl danışma meclis toplantımızı teşkilat mensuplarımızın yoğun katılımı ile gerçekleştirdik. Basın açık bölümde İl Başkanımız İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclis Başkanımız Salih Sel ve Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban birer konuşma yaptılar. Basına kapalı bölümde Milletvekilimiz Sayın Halil Ürün Bey’de partililerimize hitap etti. İl Danışma Meclis toplantıları parti teşkilatlarımız acısından önemli bir toplantıdır.”

 

GENÇLİK KOLLARI ÜYELERİMİZ KUTLAMALARA KATILDI

İl Gençlik Kolları üyelerinin Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yılı kutlamalarına katıldığını belirten Tanıtım Medya Başkanı Ötken, yaklaşık 500 gençlik kolları üyesinin Çanakkale’ye gittiğini vurguladı. Ötken, “İl Gençlik Kolları üyelerimiz 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yılı nedeniyle Çanakkale’de düzenlenen etkinliklere katıldılar. Gençlerimiz Çanakkale Zaferinin 100. Yılı Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı törenlerle kutladılar. Yaklaşık 500 Gençlik kolları üyesi Çanakkale’ye gitti.Yine İl Gençlik Kollarımız beldelerimizde teşkilat çalışmalarını hızlandırdı. Merkeze bağlı beldelerde belde gençlik kolları yönetimlerini oluşturan İl Gençlik Kolları, bu beldelerde toplantılar yapıyor. Ayrıca İl Gençlik Kolları Başkanımız Dilek Hanım Çengel’de genç STK temsilcileriyle bir araya geldi” dedi.

 

PARTİMİZ FERASETİNİN, NEZAKETİNİN VE CESARETİNİN GEREĞİNİ YAPMIŞTIR

AK Parti’nin her zaman ilklerin partisi olduğunu ifade eden Seçim İşleri Başkanı Av. Hüseyin Sezen, STK’lara yönelik yapılan temayül ile AK Parti’nin feraset ve nezaketi ile cesaretini ortaya koyduğunu vurguladı. Sezen, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Sivil toplum kuruluşlarına yönelik bir temayül yoklaması gerçekleştirdik. AK Parti her zaman olduğu gibi ilklerin partisidir. Ferasetinin, nezaketinin ve özellikle de cesaretinin gereğini yapmıştır. Toplumun her köşesinde demokratik sivil toplum kuruluşlarını temayüle dahil etmiştir. Temayüle dernekler, vakıflar, meslek odaları ve sendikaların temsilcileri katılarak oy kullandılar. Bu da parti olarak Milletvekili adayı belirleme sürecindeki demokratik tavrımızı perçinlemiştir. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Beşir Atalay beyin söylediği gibi ‘şehrin her köşesine sandık kurulacak’ demiştir. Bununda gereği yapılmıştır. Çünkü toplumumuzun yansıması olan STK’larımızın görüşlerini aldık. Kullanılan oyları da genel merkezimize gönderdik.”

 

YAŞANANLAR DÜŞÜNCE AYRILIĞINDAN KAYNAKLANIYOR

İl Başkan Yardımcıları Mustafa Ötken ve Hüseyin Sezen’in açıklamalarının ardından gündemi değerlendiren İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan ve çok sert sözlerin sarf edildiği tartışmaya değinen Başkan Yardımcısı Tutumlu, yaşananların düşünce ayrılığından kaynaklandığını belirtti. Tutumlu, “Bu konularda Türkiye’nin değişen sosyolojisi artık daha fazla konuşmaya, açılmaya, tartışmaya yönelik. Siyasi partilerde doğaldır ki herkesin aynı konuda aynı düşünceleri sarf etmesi, aynı şeyleri istemesi mümkün olmayabiliyor. Dolayısı ile farklı düşüncelerin ifadesi söz konusu olabiliyor. Özelde cümle cümle, kelime kelime bunları değerlendirme istemem. O insanlar gerçekten hem ülkemize hem de partimizi ciddi hizmetler yapmış insanlar. Onların kendi aralarında diye düşünüyorum, ama siyasi kısmını değerlendirebilirim ben. Kaldı ki aynı meseleye aynı şekilde bakmayan insanlar, zaman zaman düşüncelerini kamuoyu önünde de dile getirebilirler. Bu aynı zamanda kamuoyunun nabzını ölçmek, kamuoyunun bu konudaki tepkisini değerlendirebilmek noktasında da önemlidir diye düşünüyorum” dedi.

 

SİYASİ PARTİLERİN DOĞASINDA OLAN BİR ŞEY

Farklı sesler duyulmaya başlanıldığını kriz havasının estirilmeye çalışıldığını vurgulayan Tutumlu, konuşmasında şu sözlere yer verdi; “AK Parti böyle şeylerin yaşanmadığı zamanlarda bir tek adam partisi gibi tarif ediliyor, şimdi farklı sesler duyulmaya başladığında da bu sefer bir kriz mi var deniliyor. Hayır, bu siyasi partilerin doğasında olan bir şeydir. Bu noktada geçmişte de AK Parti’de özellikle önemli konularda düşünce ayrılıkları yaşanmıştır. Hepside ülkemiz ve partimiz menfaatine bir sonucu ulaştırılmıştır. Burada bir düşünce ayrılığından kaynaklanan durum olarak tanımlıyoruz. Değişen, büyüyen ve gelişen Türkiye inşallah düşüncelerine daha açık ifade edebilen bir politika zemininde yürüyecektir.” Yapılan konuşmaların ardından basın toplantısı sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi