AK PARTİ MERKEZ İLÇE NURİBEY’DE
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Teşkilatı haftalık olağan toplantılarını beldelerde yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalık toplantısını Nuribey Beldesinde gerçekleştirdi.
 
Toplantıya Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve yönetim kurulu üyeleri, Nuribey Belde Başkanı İsmail Kaya ve yönetimi, Nuribey Belediye Başkanı Hazım Kaya ve belediye meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Kocakulak ve Cevdet Keçeci katıldı.
 
Toplantı Nuribey Beldesinde olduğu için Beldenin problemleri konuşuldu. Belediye başkanı Kaya söz alarak bu güne kadar yaptıklarını anlattı.
 
NURİBEY BELEDİYE BAŞKANLIĞI
2009-2016 YILLARI ARASI YAPTIKLARIMIZ
1 – Birçok ilçede olmayan ileriye dönük 50 yıllık Elektrik Sistemi Kasabamıza kuruldu.
2 – 26 Km kanalizasyon yapıldı.
3 – Kasabamıza yakışır bir Giriş Tabelası yaptırıldı.
4 – Kasabamızın 25 yıldır çözülmeyen içme suyu tamamen çözüldü. 63 Km şebeke hattı yapıldı. İki tane yeni depo, otomasyon sistemine geçildi.  Kasabamızın 2050 yılına kadar içme suyu sıkıntısı çözülmüş oldu. Ayrıca akıllı su sayacına geçilerek su tasarrufu sağlandı. Halkımız bu uygulamadan şu anda memnun.
5 – Kasabamızın tepe yamaçlarına 25 Bin fidan dikildi. Yıllık bakımları düzenli olarak yapılmaktadır. Afyonda ikinci hıdırlık 15 yıl sonra burası olacak.
6 – Taşımacılık sorununu yeni 7 adet araç alınarak çözüldü.
7 – Kasabamıza 2 Km. lik taşkın koruma kanalı yapıldı.
8 – Kasabamıza 12 Derslik yeni okul il özel idaresi bütçesiyle yaptırıldı.
9 – Kasabamızın okullarına ücretsiz. 6 yıldır öğrencileri taşıyoruz. Ve taşımaya devam edilmektedir.
10 – Kasabamızda takdir teşekkür belgesi alan öğrencilere göreve geldiğimizden bu süreye kadar Afyona ücretsiz taşıma yapılmıştır. Ve yapılmaya devam edilmektedir.
11 – Kasabamız yollarına 80 Bin metrekare parke taşı döşendi.  Bu dönemin sonuna kadar Allah’ın izniyle kasabamızda parke taşı olmayan yer kalmayacak
12 – Bu hizmetleri yaparken Belediyemizin eski dönemden kalan Belediye personeli ile resmi kurumlara ve birçok özel sektöre olan borçların tamamına yakınını ödedik.
13 - Kasabamız okulları ve öğrenci yurtları ile devamlı işbirliği içindeyiz. Maddi manevi kasaba öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunuyoruz. İki okulumuzunda kamera sistemlerini Belediye katkısıyla yeniledik. Ve bahçelerine parke, çevre düzenlemesi, voleybol , basketbol ve halı sahası yapıldı.
14- Bakanımızın katkıları ile Çöp Aracımız ve 100 adet Çöp konteyneri Çevre Bakanlığından hibeli olarak alınmıştır.
 
NURİBEY BELEDİYE BAŞKANLIĞI
DEVAM EDEN ÇALIŞMALARIMIZ VE YAPACAKLARIMIZ
1 – PınarBaşı mevkisindeki 14.000 m2 park alanına park yapımı ve spor tesis alanı çalışmalarımız devam etmektedir.
2 – Her mahalleye, iki okulumuza, cami bahçelerimize çocuk parkı grupları yapmayı planlıyoruz.
3 – Kamera sistemlerimizi yenileyerek toplamda 45 kamera ile kasabamızın güvenliğini sağlamaktadır.
4 – Arazi yollarımıza stabilize malzeme çekilerek düzenleme yapmayı planlıyoruz. Bunun için İl özel idare müdürlüğünden greyder ve ekipman desteği ile yapmayı planlıyoruz.
5—Kasabamızın bir milyon metrekare 1. Sınıf merası var meranın ıslah çalışması için Tarım Bakanlığından izin ve ödenek talebinde bulunduk.
6 – Kasabamız akça şehir mevkisinde doğal su kaynağı vardır. Su kaynağının araştırılması, çoğaltılması ve o bölgede yapılacak havyacılık tesis alanlarında kullanılmak üzere DSİ’ye talepte bulunulmuştur.
7 – Yine akça şehir mevkisinde hayvancılık yapılması için imar uygulaması yapmayı planlıyoruz. Ancak 2. Sınıf mera vasfının değiştirilmesi için Tarım İl Müdürlüğüne Talepte bulunduk.
8 – Kasabamıza Düğün ve konferans salonu yapmayı planlıyoruz.
9 - Kasaba halkımızın bildiği üzere geçtiğimiz 5 yılı alt yapı sorunlarını çözmekle uğraştık. Bu dönem üst yapı ve çevre düzenlemesi yaparak kasabamızın görünümünü değiştireceğiz.
10 – Kasabamız halkına satılmak üzere 1.000 m2 lik arsa tahsis işlemleri devam etmektedir. 2016 yılı sonunda kasaba halkımıza arsa satışları yapılacaktır.
 
Tayfun Şanlı
Ak Parti  Afyonkarahisar Merkez İlçe Tanıtım Medya Başkanı
 
Editör: Haber Merkezi