AK PARTİ MERKEZ İLÇE DANIŞMA MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

 

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı tarafından ‘İlçe Danışma Meclis’ toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “7 Haziran seçimlerinden zaferle çıkmamız için çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayacağız. Hedefimiz 5-0 yapmak” dedi.

 

AK Parti İl Başkanlığı binasında aylık İlçe Danışma Meclis Toplantısını gerçekleştiren Merkez ilçe başkanlığı, toplantıda mahalle, köy ve belde başkanları ve yönetimleriyle bir araya geldi. 7 Haziran seçimleri öncesi yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantı Divan heyetinin oluşmasıyla devam etti. Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet ay yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, mahalle, köy ve beldelerde teşkilatlanma çalışmalarının tamamlandığını belirtti. 7 Haziran seçimleri öncesi halka yönelik ev ziyaretlerini hızla sürdürdüklerini anlatan Eser, milletvekili aday adaylığı sürecine de değinerek, temayül yoklamalarının da sona erdiğini bildirdi. Eser, “Milletvekili aday adaylarımıza yönelik temayül çalışmaları yapıldı. Bundan sonrada seçim çalışmalarımız daha aktif bir şekilde devam edecek. Biz bu süreçte mahalle, köy ve belde yönetimlerimizi oluşturduk ve çalışmalarımız başladı” diye konuştu.

 

EV ZİYARETLERİ YAPIYORUZ

Mahalle, köy ve beldelerde oluşan yönetim kurullarının düzen bir şekilde toplantılarını yaptığını hatırlatan Merkez İlçe Başkanı Eser, konuşmasında şu sözlere değindi; “Her hafta arkadaşlarımız mahallelerinde, köylerinde ve beldelerinde yönetim kurulu toplantıları yapıyor. Bir taraftan da ev ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bunu hem beldelerimizde hem de merkezde gerçekleştiriyoruz. Köy ve beldelerde bunu gerçekleştirmemiz bazen güç oluyor. Ama merkezde bunu düzenli olarak yapmaya devam ediyoruz. Mahalle başkanlarımız aracılığı ile ev ziyaretlerimizi yapıyoruz. Bu ziyaretlerin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek sıkıntılarını dinliyoruz. Eğer çözüm bulabiliyorsak çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu ziyaretlerimizde bazı güzelliklerle karşılaşıyoruz ve AK Partili olmaktan gurur duyuyoruz.”

 

KÖYLERİMİZDE CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

Merkez ilçe Danışma Meclis toplantısında konuşan İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Kocakulak, köylere ciddi oranda yatırımların yapıldığını belirtti. Hiçbir köyde kanalizasyon problemi kalmadığını vurgulayan Kocakulak, “Kanalizasyon, içme suyu ve parke taşı döşenmesi ile ilgili hedeflerimize ulaştık. Hiçbir köyümüzde kanalizasyon problemimiz kalmadı. Sadece ilave şebekeler yapıyoruz. Parke taşı döşenmesinde şuan 3 milyon 500 bin metre kareyi açtık. 2015 yılı içerisinde döşeyeceğimiz taşlarla toplam 4 milyon metre kare parke taşı döşemiz olacağız. İl genel meclisimizin 2015 yılı bütçesi 111 Milyon TL’dir. Meclis üyelerimiz ciddi bir çalışma yaparak hangi köyümüzün, hangi beldemizin veya hangi ilçemizin ne ihtiyacı olduğunu incelemeden karar vermiyoruz. Bu şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ayrıca ilimize son 3 yılda önemli oranda eğitim yatırımı yapıldı. 2002 yılı öncesi sınıflarda 60 öğrenci vardı. Allah’a şükür şuan 25 hedefimize ulaştık. Sadece merkezimizdeki Dumlupınar ve Cumhuriyet mahallelerinde istediğimiz hedefe ulaşamadık. Ama bu iki mahallemizde de bir çalışma başlattık. Şemsettin Karahisar’i ortaokuluna bir taslak proje hazırladık. En kısa sürede projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

HALKA VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRİYORUZ

Afyonkarahisar Belediyesi ile İl Genel Meclisinin sayısız yatırımı ve hizmeti gerçekleştirdiğini dile getiren İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın vaat ettiği projelerin bir kısmını gerçekleştirdiğini ve bir kısmının da temelini attığını vurguladı. Yurdunuseven, şöyle konuştu; “Son 13 yılda ilimize ciddi yatırımlar yapıldı. Ayrıca Belediyemiz ve İl Genel Meclisimiz sayısız projeyi hayata geçirdi. Belediye Başkanımız Burhanettin Bey önemli projeleri hayata geçirirken seçim döneminde verdiği sözleri de yerine getiriyor. 2014 yerel seçimlerinde vaat ettiği projelerin yüzde 50’sini yapan Burhanettin Bey yüzde 50’sinin de temelini attı. Gerçekten Afyonkarahisar’a hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışıyor. Ayrıca İl Genel Meclisimizde köylerimizde kanalizasyon, içme suyu ve parke taşı konusunda yatırımlar yaptı. Artık köylerimiz oyun parkları, fırın ve düğün salonları istiyorlar. Parti olarak sıkılmadık el çalmadık kapı bırakmayacağız. Allah hepimizin yolunu açık etsin.”

 

MANEVİ KALKINMAYA ÖNEM VERİLDİ

AK Parti’nin manevi kalkınmaya da büyük bir önem verdiğini söyleyen İl Başkanı Yurdunuseven, başörtüsü sorununa kökten çözüm getirilmesiyle zulmün ortadan kalktığını belirtti. Yurdunuseven, “Partimiz birçok projeyi hayata geçirdiği gibi manevi kalkınmaya da önem vererek sosyal projeleri hayata geçirdi. En önemlileri ise ÖSYM’deki kat sayı zulmünü kaldırdık. Ayrıca başörtüsü sorununu kökten çözüme kavuşturduk. Üniversitelerde başörtüsü zulmüne son vererek, doktor, öğretmen, mühendis, mimar olmalarının önünü açtık. Başörtülü bayanlarımız avukatlık bile yapabiliyor. Sosyal projelerimiz içerisinde ihtiyaç sahiplerine yaptığımız yardımlar saymakla bitmez. Bir yandan yol yapıyoruz, bir yandan kalkınıyoruz ve bir yandan da ihtiyaç sahiplerinin elinden tutuyoruz. AK Parti hükümetleri bu güne kadar halka ne söz verdiyse yerine getirmiştir. Bizlerde istikrarın devam etmesi için canla başla çalışmaya devam etmeliyiz” dedi.

 

ALBAY EĞİTİM VERDİ

Yapılan konuşmaların ardından Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Albay, mahalle ve sandık yönetimi ile ilgili eğitim verdi. İlçe Danışma Meclis toplantısına İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, İl Genel Meclis Üyeleri, belde belediye başkanları, mahalle, köy ve belde başkanları ile partililer katıldı. 

Editör: Haber Merkezi