İL KADIN KOLLARI ÜYELERİ KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından kan bağış programı düzenlendi. Programa il kadın kolları üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşta katıldı.

 

Kan bağışının önemini anlatmak için Kızılay Afyonkarahisar Kan Merkez Müdürlüğü ile kan bağış etkinliği düzenleyen AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı, kan bağışında bulunanlara fidan hediye etti. Anıtpark önünde bulunan Gezici kan bağış otobüsüne kan bağışında bulunan İl Kadın Kolları üyelerine, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Sabri Çetingül ve İbrahim Bağçıvandemir, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Akçasu, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Karkı, Hulusi Güngör ve Nigar Petek ile vatandaşlar büyük destek verdi.

 

TOPLUMSAL DUYARLILIĞIMIZI GÖSTERMELİYİZ

AK Parti Kadın Kolları olarak kan bağışının önemini arttırmak için Kızılay Kan Merkezi ile ortak bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Başkan Av. Ferda Ertürk, kan bağışının teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Ertürk, “Kan bağışındaki amacımız Afyonkarahisar halkına kan bağışının önemini göstermek ve vatandaşları teşvik etmek. Bilindiği gibi kan bağışı devamlı ve sürekli bir ihtiyaç. Acil bir ihtiyaç değil ve bugün burada kan bağışında bulunanların bir gün geldiğinde kana ihtiyaç duymayacağının garantisini kimse veremez. Bu nedenler biz burada beraberce toplumsal duyarlılığımızı göstermek üzere kan vermek için toplandık. Tüm sağlıklı Afyonkarahisar hemşerilerimizde buraya kan vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

 

BİR KAN BİR FİDAN

Kan bağışında bulunanlara fidan hediye ettiklerini söyleyen İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Aynı zamanda bilindiği gibi verilen bir ünite kan sağlıklı bir insan için 3 can demek. Bu 3 kişiye can verebilecek olan kanı veren arkadaşlarımıza da ben teşekkür ediyorum. Bizler kadın kolları olarak bugün burada bu kampanyayı yaparken aynı zamanda Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın da katkıları ile kan bağışında bulunan bütün bağışçılarımıza birde fidan hediye ediyoruz. Sloganımızda ‘Afyondan bir kan, Afyon’a bir fidan’ şeklinde. Bütün bağışçılarımızın bugün akşama kadar sürecek bu kampanyaya gelip kan vererek katılmalarını, destek vermelerini bekliyoruz.”  Kan bağışı konusunda kendisine destek olan herkese şükranlarını sunan Başkan Ertürk, özellikle Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman ile personeline teşekkür etti.

 

 

Editör: Haber Merkezi