AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven’in Regaib Kandili mesajı;

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven mübarek 3 ayların, insanların hatalardan ve günahlardan temizlenerek hayırlı işler yapma ve birbirleriyle iyilikte yarışma zamanı olduğunu belirtti.

Yurdunuseven, mübarek 3 ayların başlangıcı ve Regaib Kandili nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada Regaîb Kandilinin, Cenabı Hakk’ın af ve mağfiretinin istendiği, ilahi müjdelerle dolu bir gece olduğunu kaydetti. Mesajında inananların üç ayların manevi iklimini fırsat bilerek kırgınlıklar ve küskünleri geride bırakması gerektiğini vurgulayan Yurdunuseven, üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili’nde de Müslümanların sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeleri gerektiğini ifade etti.

Yurdunuseven mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Recep, Şaban ve Ramazan ayları, bir rahmet pınarı ve şifa kaynağıdır. Bu aylar, Regaib, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini içinde barındırır. Gecesi ve gündüzüyle bu zaman dilimi, Müslümanlar için nefis muhasebesi, farzlara özen gösterme, nafilelere ağırlık verme ve suçtan ve günahtan arınma günleridir. Geleneğimizde üç aylar diye klasikleşmiş bu gün ve geceler, kulun Rabbine daha fazla yakınlaştığı ve yardımlaşma duygularının zirveye yükseldiği kardeşlik ve hoşgörü vakitleridir. Bu duygu ve düşüncelerle Afyonkarahisar, ülkemiz ve yurtdışında yaşayan soydaş ve dindaşlarımızın üç aylar ve Regaib Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine rahmet, bereket ve huzura vesilesi olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi