AK GENÇLİK BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NU DİNLEDİ

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları yönetim kurulu ve üyeleri Ankara’ya giderek AK Parti Genel Merkezi ziyaret etti. Heyet Salı günleri gerçekleştirilen AK Parti TBMM Grup Toplantısı’na katılarak Genel Başkan Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu dinleme imkanı da buldu.

 

AK Gençlik heyeti TBMM’de AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün tarafından ağırlanırken beraber yenen yemeğin ardından gençler yasama ve siyaset ile ilgili konularda soru sorma imkânı buldular. TBMM’de yenen yemeğin ardından AK Parti Gençlik Kolları üyeleriyle bir toplantı yapan Ürün soruları yanıtladı. 2007’den bu yana anayasa değişikliğinin gündemde olmasına rağmen başarılamadığını hatırlatılması üzerine Ürün, AK Parti’nin tüm müspet çabalarına muhalefetin verdiği menfi cevapların anayasa değişikliğinin yapılmasını engellediğini kaydetti. Ürün, “2007 seçimlerinin ardından Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki anayasa hukukçusu akademisyenlerden oluşan bir heyet bir anayasa taslağı hazırladı. Muhalefet reddetti. 2011 seçimleri öncesinde AK Parti ile birlikte tüm siyasi partiler halka 12 Eylülden kalma işlevini yitirmiş olan bu anayasayı değiştireceğiz diye söz verdi ama AK Parti dışında bu sözünü tutan olmadı. AK Parti’nin de tek başına sandalye sayısı anayasayı değiştirmeye yetmedi” dedi. Muhalefetin samimiyet sınavını geçemediğini anlatan Ürün, “Artık geriye tek bir çare kalıyor ki o da 2015 seçimlerinde anayasayı değiştirecek kadar milletvekili sayısına ulaşmaktır” diye konuştu.

 

ÜRÜN TOPLANTIDA GENÇLERİN SORULARINI YANITLADI

Genç bir nüfusa sahip olan Türkiye’de 2015 yılında ilk kez oy kullanma hakkına sahip olacak yüz binlerce gencin var olduğunu hatırlatan Ürün, şöyle konuştu: “AK Parti’nin en önemli gücü olan gençlik kolları olarak sizler bu genç arkadaşlarımıza anayasanın neden değişmesi gerektiğini ve şimdiye kadar neden değişemediğini anlatacaksınız. Sizlerin de çalışmaları ile AK Parti inşallah 2015’de hedefine ulaşacak” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin kronik hale gelmiş olan anayasa sorunu çözmesinin ülkenin geleceği açısından önemine dikkat çeken Ürün, “Türkiye ancak adeta ayağında pranga olan anayasayı değiştirdiği zaman muasır medeniyet seviyesine ve hatta üstüne çıkabilecektir.”

 

SİYASETTE BAŞARILI OLMANIN YOLU DÜRÜSTLÜKTEN GEÇİYOR

Milletvekili Halil Ürün siyasette başarılı olmanın püf noktasının sorulması üzerine “Bu sorunun tek kelimelik cevabı var ki o da dürüstlüktür” dedi. Ürün, “Bir kere bireysel gelişiminizi tamamlamanız gerekiyor. AK Parti gençliği çağın gereklerine yanıt verebilen, donanımlı ve sürekli gelişmeye ve yeniliğe açık kişilerden oluşmalı. Bunun yanında siyasette mutlaka sizlerden büyük insanların deneyimlerinden istifade etmek gerekiyor. AK Parti kadar Türkiye’de gençlik kollarına önem veren başka bir siyasi hareket yok. Bunu aranızdan milletvekili çıkarmış olan sizler de çok iyi biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 

MİLLETVEKİLİ ÖDENEĞİ HERKESİN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE

AK Parti Milletvekili Halil Ürün, milletvekili ödenekleri konusunda yöneltilen bir soruya ise “Milletvekilleri bilindiğinin aksine tıpkı belediye başkanları gibi ödenek alırlar. Milletvekilliği asla bir iş değildir. Bir görevdir. Bir meslek de değildir ki o nedenle maaşı da olmaz” diye konuştu. Ürün, “Milletvekillerinin ödenekleri ile ilgili toplumun her kesiminde büyük ölçüde yanlış olan bir algı var. Milletvekilleri çok fazla göz önünde olduğu için aldıkları ödenek dikkat çekiyor. AK Parti’den milletvekili olan kişi her zaman seçim bölgesine gidiyor. Her zaman görünür olmak zorunda. Düğünde veya seçmenin diğer mutlu günlerinde aralarında olmak zorunda. Kısaca milletvekilliği toplumdan görüldüğü gibi lüks bir yaşam sürmek anlamına gelmiyor” şeklinde konuştu. AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları üyeleri toplantının ardından TBMM bahçesinde Ürün ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.  

Editör: Haber Merkezi