AHİLİK HAFTASI  KUTLAMALARI  BAŞLADI

Ahilik Haftası kutlamaları Kocatepe Atatürk Anıtı’na  çelenklerin konmasıyla  başladı. Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı  M. Emin Birliktir, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gül ve oda başkanlarının katılımı ile gerçekleşen tören, saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi.
Ahilik Kutlama Komitesi Üyeleri daha sonra Vali Hakan Yusuf Güner ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti.
Ahilik kutlaması törenleri Çarşamba günü  (25 Mayıs) saat 09.00’da İl Kutlama komitesinin Kapalı Yaş Meyve ve Sebze Pazar Yerinin dualarla açılışına iştirak etmesi ve pazar esnafını ziyareti gerçekleştirilecek.
Kutlamalar, saat 12.00’de Taş Medrese’de devam edecek.
Şed kuşatma temsili töreni  ve protokolün konuşmalarından sonra  “Geleceğin Ahisi” olarak belirlenen öğrencilere hediyeler verilecek. Yılın Ahisi’ne belgesinin verilmesinden sonra Yılın, esnaflıktan sanayiciliğe yükselen iş adamına belgesinin verilmesiyle törenler sona erecek. 
Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, 25 Mayıs Çarşamba günü Taş Medrese’deki Ahilik haftası törenlerine bütün vatandaşların davetli olduğunu söyledi.
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi