AGD SİYER-İ NEBİ 2016 YARIŞMA KAYITLARI BAŞLADI

Anadolu Gençlik Derneği’nin geleneksel hale getirdiği “Efendimizin İzinde” Siyer-i Nebi yarışması bu yıl ortaokulların katılımı ile genişletildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen ve Geçtiğimiz yıl liseler arasında yoğun bir katılımla düzenlenen siyer-i nebi yarışması başvuruları başladı. 4 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek başvurular için Anadolu Gençlik Derneği İl ve İlçe Temsilciliklerini veya www.efendimizinizinde.com internet sitesini ziyaret edip kayıt yaptırabilecekler.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından gençlere peygamber sevgisi aşılamak ve O’nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışma, tüm Türkiye’de olduğu gibi, Afyonkarahisar ve  tüm ilçe lise ve ortaokullarına dönük olarak yapılacak. Türkiye geneli, Afyonkarahisar geneli ve ilçe genelinde Altın ödüllerinin yanı sıra özel ödüllerin de verileceği peygamberimizi anlatan Siyer-i Nebi Yarışma soruları, yazar Mustafa SOYKÖK’ün, İnsanlığın Saadeti İçin Hz.Muhammed (sas) isimli kitabından hazırlanacaktır. Kitap temini yine şubeler aracılığı ile öğrencilere teslim edilecektir.

Yarışma hakkında bilgiler veren Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Liseler Komisyon  Başkanı Mesut DÜNDAR, Afyonkarahisar ve ilçelerinde ki tüm Ortaokul ve Liseli gençleri bu yarışmaya davet etti.

Mesut DÜNDAR; “Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçek gibidir. Bizim için hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir. Fidanlar erken yaşlarda nasıl eğilirler ve şekil alırlarsa gençlerimiz de ortaokul ve lise çağlarında şekillenirler ve aldıkları şekilleri yaşamlarına aksettirirler. Ülkemiz gençliğinin içerisinde bulunduğu durum ortadadır. Gençlerimize bulundukları konumu, kendilerine kalan mirası ve gidecekleri rotayı vermek için yarışmamız çok önemlidir. Anadolu Gençlik Derneğimizin bu Türkiye geneli Siyer-i Nebi Yarışması hedefi doğrultusunda, Peygamberimizin hayatını gençlerimizin örnek alması son derece mühimdir. Yapacağımız yarışma bir nebze de olsa hayatın bitmeyen hengamesinde öğrencilerimize ulaşmakta önemli bir adımdır” dedi.
 
Yarışma Kayıt Tarihi : 24 Ekim – 4 Aralık 2016
Sınav Tarihi : 17 Aralık 2016 / Cumartesi   Saat : 11.00
Kayıt ve İrtibat Tel : 0 506 898 98 62 – 0 534 499 32 46
Adres : Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar İl ve İlçe Temsilcilikleri
 
ÖDÜLLER
TÜRKİYE GENELİ (LİSELER)
  1. 6 TAM ALTIN
  2. 5 TAM ALTIN
  3. 4 TAM ALTIN
AFYON GENELİ (LİSELER)
  1. 1 TAM ALTIN
  2. 1 YARIM ALTIN
  3. 1 ÇEYREK ALTIN
 
TÜRKİYE GENELİ (ORTAOKULLAR)
  1. 4 TAM ALTIN
  2. 3 TAM ALTIN
  3. 2 TAM ALTIN
AFYON GENELİ (ORTAOKULLAR)
  1. 400 TL
  2. 300 TL
  3. 200 TL
 
NOT : İLÇELERDE DERECEYE GİRENLERE FARKLI ÖDÜLLER VERİLECEKTİR.
 
 
Editör: Haber Merkezi