AGD ÖNCE AYASOFYA’YI SONRA KOCAELİ STADINI DOLDURDU
Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın başlattığı “Fetih kutlaması” Anadolu Gençlik Derneği tarafından her yıl olduğu gibi bu sene de manevi bir iklimde gerçekleştirildi.
TRİBÜNLER DOLUP TAŞTI
İstanbul’un Fethi, her yıldönümünde olduğu gibi bu sene de Anadolu Gençlik Derneği tarafından büyük coşku içinde kutlandı. Türkiye’nin dört bir tarafından insanlar Kocaeli’ne akın etti. Stadyumun tribünleri dolup taşınca sığmayanlar ise etkinlikleri çim sahada ayakta izledi. Fetih Şöleni, İstanbul’da Ayasofya Camii avlusunda on binlerce kişinin saf tuttuğu sabah namazı ile başladı. Daha sonra kutlama etkinlikleri için Kocaeli İsmet Paşa Stadyumu’na geçildi. Fetih Şöleni’ne Türkiye’nin dört bir köşesinde binlerce insan katıldı.  Fetih ruhunu diri tutan bu kutlamaya, ESAM’ın düzenlediği “25. Müslüman Ülkeler Birliği Kongresi”ne katılan yabancı misafirler de iştirak etti.
SLOGANLAR HERYERİ İNLETTİ
Kocaeli İsmet Paşa Stadyumu’nda gerçekleştirilen Fethi Şöleni, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Fetih Şöleni’ne ev sahipliği yapan Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Cebeci ile Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, selamlama konuşması yaptılar. Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk ve Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın konuşmaları ise büyük ilgiyle dinlendi. Ayasofya Camii’nin açılması için stadyumdaki binlerce kişi “zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın” sloganı attılar.
ERBAKAN HOCA’NIN YAYINLANAN KONUŞMASI ÇOŞKUYU ARTIRDI
Sanatçılar; Ammar Acarlıoğlu, Yusuf Karaburç ve Harun Beyaz ezgiler seslendirdi. Mehteran gösterileriyle fetih coşkusu yaşatıldı. Kum Sanatçısı Ramazan Yumrutepe ise İstanbul’un Fethi’ni kum ile resmetti. Bu sene ilk yapılan gösterilerden birisi de Fatih Sultan Mehmed’in ve Erbakan Hoca’nın resimlerinin fileler aracılığıyla tribüne çekilmesi oldu. Resimler bayrak gibi tribüne yavaş yavaş çekilirken, Erbakan Hocanın eski bir konuşması da stadyuma verildi. Stadyumda hem duygulu hem de coşkulu anlar yaşandı.
ANADOLU GENÇLİK KORTEJİ
Anadolu Gençlik Derneği’nin temsilciliklerinin bulunduğu 81 ili temsilen gençlerden oluşan kortej, stadyum etrafını dolaştı. Gençlerin ellerinde ise geldikleri şehrin adı yazılı pankartlar yer aldı. Kortejde, Anadolu Gençlik Derneği’nin yurtdışında temsilciliğinin bulunduğu Kosova, Makedonya, Bosna Hersek ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de temsil edildi. Anadolu Gençlik Derneği’nin üniversite temsilciliklerinin bulunduğu Hindistan, Myanmar, Bangladeş, Irak, Mısır, Kuveyt, İran... gibi ülkeler de kortej de bayraklarıyla temsil edildi.
GEMİLER KARADAN YÜRÜTÜLDÜ
Stadyumda gemiler karadan yürütüldü. Osmanlı askerlerini ve Bizans askerlerini temsil eden gençler, İstanbul’un Fethi’ni canlandırdı. Fethin belki de en gerçekçi canlandırıldığı sahne oldu. Son olarak da havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.
NEDEN KOCAELİ, NEDEN 28 MAYIS
Şunu da belirtmek gerekir ki, Fetih Şöleni neden İstanbul’da değil de Kocaeli’nde kutlandı? Bu soruya Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan şu cevabı veriyor: “İstanbul’da birçok stadyum ve meydan için görüşmeler yaptık. Ancak birtakım mazeretler uydurdular ve bize yer vermediler.” Yine neden 29 Mayıs değil de 28 Mayıs’ta kutlandı? Turhan bu soruyu da şöyle açıklıyor: “Biz geçmişten bugüne Fethi, Cumartesi günleri kutluyoruz. 29 Mayıs’a en yakın Cumartesi günü yani. Çünkü Türkiye’nin her yerinden gelen kardeşlerimizin kimi işçi, kimi memur… Van’dan gelen bir kardeşimiz otobüsler takriben 20 saat yolculuk yapıyor. Geri dönüşü ancak Pazar akşamını bulacak. Ve pazartesi işe başlayacak.”
AYASOFYA CAMİİ İÇİN 15 MİLYON İMZA
Fetih Şöleni, İstanbul’da Ayasofya Camii avlusunda on binlerce kişinin saf tuttuğu sabah namazı ile başladı. Anadolu Gençlik Derneği, geçtiğimiz yıllarda Ayasofya Camii’nin açılması için “Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın” adlı kampa başlatmış ve 15 milyon imza toplamıştı. Ancak yetkililer buna duyarsız kalmışlardı. Ayasofya Camii, İslam dünyasının önemli bir sembolüdür aslında. Çünkü İslam dünyasında yeni bir medeniyetin inşa edildiği, adaletin ve hakimiyetin temelinin atıldığı İstanbul’un Fethi ile özdeşleşmiş.
 
Editör: Haber Merkezi