AGC 2. Başkanı Akar ’Meslektaşlarımızın yanındayız’

 Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı İsmail Akar ‘ Kanal 3 televizyonundan işlerine son verilen meslektaşlarımızın yanındayız ‘ dedi.

“Bu tavrı kınıyorum”

Akar yaptığı açıklamada, “Yıllardır söylüyoruz. Basın emekçileri zor şartlar altına düşük ücretler karşılığı, gece gündüz halka haber vermek adına çırpınıyor. Böyle cefakâr çalışan basın emekçilerinin iş güvenliği de maalesef yok. İşte son örneği ilimizde Kanal 3 Televizyonunda yaşandı. Aylardır maaşlarını alamadıklarından veya eksik ödemeler yapılmasından dolayı bazı meslektaşlarımız seslerini duyurmak adına kısa süreli iş bıraktı. Hem suçlu hem de sözüm ona güçlü olan. Kanal 3 yönetimi bazı çalışanların işine topluca son verdi. Bu kabul edilemez. Bu tavrı kınıyorum” dedi.

“Yerel basın çok önemlidir”

Basın yasasına göre maaşların peşin ödenmesi gerektiğini altını çizen AGC 2. Başkanı İsmail Akar’ Bu Kanal3 de yaşanan ilk olay değildir. Onlarca insan sudan bahane ve gerekçelerle işten çıkarıldı. Çevrenize bakınız. Kanal 3'te çalışıp ta işsiz kalan onlarca meslektaşımızı görürsünüz’ dedi.

'Evrenin Yıldızı' parolası ile yola çıkan Kanalda yaşananları yakından takip ettiklerini de kaydeden Akar ‘Yerel basın çok önemlidir. Yerel basına sermaye koymak ve onu ayakta tutmak ta önemlidir. Fakat o işletmeyi doğru, dürüst, düzgün ve tarafsız olarak yürütmek ise hepsinden önemlidir. Emeğe saygısı olmayan sığ düşüncedeki kişilerin yıldızı sönmeye başladı. Terzi kendi söküğünü dikmesi misali kendi iş hayatlarında başarılı olamayan ve emeğe saygısız davrananların Sivil Toplum Örgütünün başında olması veya o makamlara talip olmaları kabul edilemez.’dedi.

 

Editör: Haber Merkezi