Afyonlu Yerel Gazeteciye Erdoğan'a Hakaretten Hapis Cezası

Afyonkarahisar'da yerel bir internet sitesinde köşe yazan Hilal Kalafat hakkında sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımlar nedeniyle 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Afyonkarahisar'da yerel bir gazeteci hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten hapis cezası verildi. Afyonkarahisar 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, verilen 2 yıl 4 ay hapis cezasının; hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasına karar verdi.

PAYLAŞIMLARI BAŞINA İŞ AÇTI

Yerel internet sitesinde köşe yazan Hilal Kalafat hakkında sosyal paylaşım sitesinden 20 Mart 2015 günü yaptığı bazı paylaşımlar sonrasında soruşturma başlatıldı. Savcılık, 'Devlet büyüklerine hakaretten' dava açtı. Hapis cezası alan Kalafat, amacının kesinlikle Cumhurbaşkanı'na hakaret olmadığını söyledi.

"BİR SİYASİ PARTİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ NASIL DESTEKLER?"

20 Mart 2015 günü Diyarbakır'da Nevruz kutlamalarında her taraf Abdullah Öcalan'ın posterleri, afişleri, bayraklarıyla donatılarak şov yapıldığını belirten Kalafat, "Burada Öcalan'a özgürlük istenerek övülmüş, terör övülmüştü. Abdullah Öcalan bugün bir bebek katilidir. Ellerinde birçok şehidimizin kanı var. Nevruz kutlamalarında ve Dolmabahçe mutabakatının resimlerinin yer aldığı gazetelerdeki manşetleri görünce sadece şehit annelerini düşündüm. Bir siyasi parti terör örgütünü nasıl destekler, bir siyasi parti nasıl olur da bu bebek katilinin posterlerinin açılmasına şov yapmasına nasıl izin verir diye düşündüm." dedi.

Hilal Kalafat, bunun üzerine bu durumu eleştiren bazı paylaşımlarda bulunduğunu, amacının hakaret etmek olmadığını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi