Afyonlu iş kadınları İzmir Fuarında
 
Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) 14-15 Ekim tarihlerinde İzmir yeni fuar alanında yapılacak olan 81 il 81 topuk İş Platformu tarafından 6.sı yapılan fuara katılıyor.
 
Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) Kasım 2015 tarihinde 10 girişimci kadın tarafından kuruldu. Dernek Başkanı Tülin Helvacıoğlu ve Başkan Yardımcısı Merve Şensoy fuar hakkında açıklamada bulundular. Helvacıoğlu, “Türkiye’nin 81 ilinden ve yurt dışından gelecek olan girişimci kadınlarla bir arada olacağız. Bu fuarın iki amacı var. Birincisi iş kadınlarımızın yapış oldukları ürünleri başka yerlerden gelen iş kadınları ile iş anlaşması yaparak işini büyütmek. Diğeri ise şehrimizin ve girişimci kadınlarımızın tanıtımı” dedi.
 
Tülin Helvacıoğlu, “2 gün sürecek olan fuarda Afyonlu iş kadınlarının yaptıkları ürünler yer alırken aynı zamanda Afyon Belediyesi Taşmedrese ürünleri, Bayat kilimi, Dinar, Sandıklı gibi ilçe kaymakamlıklarımızın destekleri kilim ve benzeri yöresel ürünler fuarda yer alacak. Fuarın en büyük alanlarından birisi Afyonkarahisar İş Kadınları Derneğine ayrıldı. Derneğimiz geçen yıl kurulmasına rağmen ilk yıldan bu fuarda yerimizi almıştık. 2. Kez katılıyoruz ve fuarın en büyük alanlarından biri bize ayrıldı. Bize lojistik destek veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür ederim” dedi.
 
Dernek Başkan Yardımcısı Merve Şensoy dernek hakkında açıklamada bulundu. Şensoy, “Afyon’da onlarca dernek olmasına rağmen iş kadınları ve girişimci kadınlara hitap eden bir dernek yoktu. Bunun eksikliğini gören ve zaman zaman konuşmalarımızda gündeme geliyordu. Bizde neden biz böyle bir dernek kurmuyoruz diye 10 kadın bir araya gelerek Kasım 2015 tarihinde Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği AFİKAD’ı kurduk. Proje odaklı iş kadınlarımızın işlerini geliştire bilecekleri bazı çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.   
 
 
Editör: Haber Merkezi