Afyonkarahisar'da 23 Nisan Coşkusu.
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenleri, Atatürk Kapalı Spor Salonunda etkinliklere katılan öğrencilerin salonda yerlerini almasıyla başladı.
Törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Ahmet Toptaş, Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Nurettin Toklu, AKÜ Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın konuşması için tıklayın.
Törende Methiye Dumlu Ortaokulu öğrencilerinden Seher Kılıç tarafından ‘Hoş geldin 23 Nisan’ adlı şiir okundu. Daha sonra sırasıyla Müzik öğretmenleri tarafından hazırlanan çocuk korosunun Şef Gonca Durak yönetiminde sunduğu şarkılar, Nasrettin Hoca Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı ront gösterisi, Hisarbank 100. Yıl İlköğretim Kurumu tarafından hazırlanan dans gösterisi sunuldu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında derece giren öğrencilere ödülleri Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Ahmet Toptaş, Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verildi.
Törenin sonunda Emine Elifoğlu Anaokulunun Türkiye haritası üzerinde farklı bölgelere ait halk oyunları gösterisi izleyenler tarafından büyük alkış aldı.
Editör: Haber Merkezi