Afyonkarahisar Yeniliklerin ve Değişimin Öncüsü Proje Şehri Oldu.

Valimiz Hakan Yusuf Güner’in öncülüğüyle tüm kamu kurum ve kuruluşları ilimizde daha nitelikli insanlar yetiştirmek ve ilimizin yaşanabilirlik düzeyini artırmak için proje üretmeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’de proje üreten kurumlar arasında en iyi şekilde yerini almaktadır. Afyonkarahisar’da yaşayan yükümlülerin toplum içerisinde sosyal yaşama kazandırılması amacıyla Vali Yardımcısı Erhan Günay’ın koordinatörlüğünde ‘Afyonkarahisar Salar Belediyesi Yeşilyol Projesi’nin protokolü imzalandı.

Kazan kazan yöntemiyle hem yükümlülerin topluma kazandırılması, hem Afyonkarahisar’ın daha da yeşillendirilerek daha güzel bir görünüm kazandırılması ve Afyonkarahisar’ın havasını değiştirmek amacıyla SYDV toplantı salonunda yapılan proje protokol imza törenine Vali Yardımcısı Erhan Günay, Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Mehmet Yeşilırmak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Orman İşletme Müdür V. Esat Şimşek, Fidanlık Müdür V. Mutlu Tepe, Gençlik Merkezi Müdürü İsmail Kılınç ve Salar Belediye Başkanı Cengiz Taşpınar katıldılar.

Protokol imza töreni sırasında proje hakkında bilgiler veren Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Mehmet Yeşilırmak, Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak 2009 yılından bu yana ilimiz genelinde birçok farklı arazide yaklaşık 90 bin fidan dikilmesi ve bakımının yapılmasının sağlandığı gibi bir çok projelere imza attıklarını, bu projelerin bir çoğunun Türkiye’de bir ilk olduğunu, Afyonkarahisar’daki kurum ve kuruluşlar arasındaki uyum sayesinde bundan önce olduğu gibi bundan sonrada önemli projelere imza atacaklarını belirterek, kendilerine destek ve katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür etti.

Afyonkarahisar’da böylesine uyumlu ve güzel bir ortamın oluşması için bu tür projeleri hayata geçiren başta Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve paydaş kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Vali Yardımcısı Erhan Günay; “Tüm kurum ve kuruluşların görev sorumluluk ve ödevleri haricinde sosyal sorumluluk görevi üstlenen kurum ve kuruluşların sayısı son günlerde artmıştır. Bu da sosyal devlet anlayışını benimsemiş bir il olarak ne kadar başarılı olduğumuzu göstermektedir. Bilhassa yükümlüler için yapılan bu tür çalışma ve faaliyetler bizleri çok sevindiriyor. Çünkü bir milletin bekası için birlik ve beraberlik ortamı içerisinde herkesin eşit şartlar altında hayatını devam ettirmesi büyük önem kazanmaktadır. Afyonkarahisar malum birçok yeniliklerin öncüsüdür ve bundan sonra da olmaya da devam ediyor. Bu ortamı sağlayan başta Valimiz Sayın Hakan Yusuf Güner’e ve Valiliğimize bağlı tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, bu tür projelerin artarak devam etmesini temenni ediyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından ilimiz merkezine bağlı Salar Belediyesinin yol kenarı kısmına Orman İşletme ve Fidanlık İl Müdürlükleri tarafından temin edilen fidanların yükümlülerce dikilmesi konusundaki Yeşilyol projesinin protokolü paydaş kurumlar olan Afyonkarahisar Valiliği, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Salar Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Fidanlık İl Müdürlüğü tarafından imzalandı.

Editör: Haber Merkezi