AFYONKARAHİSAR VE İLÇELERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN YENİ HİZMET BİNASI AÇILDI
 
Ankara’daki Afyonkarahisarlılar’ın 42 yıllık özlemi görkemli açılışla sona erdi.
1975 yılından bu yana Ankara’da faaliyet gösteren Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği yeni hizmet binasına kavuştu.  Derneğin kuruluşundan bu yana ilk mülk olma özelliğine sahip bina hemşehrilerimiz tarafından büyük beğeni gördü. Bir süredir tadilatta olan ve dernek merkezi olarak kullanılmak üzere açılışa hazır hale getirilen bina yapılan törenle Afyonkarahisarlılar’ın hizmetine açıldı.
Yoğun bir katılımın olduğu açılış törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Eski Maliye Bakanı İsmet Atilla, AKP Afyon Milletvekili Ali Özkaya, MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı, Ziraat Bankası Genel Müdür Başdanışmanı Ali Kılıç, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Baştürk, HSYK Üyesi Muharrem Özkaya, iş adamı Şükrü Koçoğlu, Egem Platformu Başkanları, çok sayıda bürokrat, iş adamı ve Afyonlu vatandaş katıldı.
Program açılış kurdelesinin kesilmesinin akabinde dernek dernek genel başkanı Mehmet Ali Özerkan’ın açılış konuşmasıyla başladı.

 
Özerkan yapmış olduğu açılış konuşmasında;
“Değerli hemşehrilerim. Bu gün kuruluşunun 42 inci yılını kutladığımız derneğimizde bugüne kadar sağlanamayan birlik, beraberlik ve dayanışmayı bugün gördüğümüzü ve bunu gerçekleştirebildiğimizi mutlulukla ifade etmek istiyorum. Sayın bakanımızın, milletvekillerimizin değerli belediye başkanlarımızın ve işadamlarımızın teveccühleriyle ve bizlere olan güven ve destekleriyle, yeni bir ivme yakaladığımıza, yeni bir güç birliği oluşturduğumuza ve geçmişteki hedeflerimize ulaşma noktasında daha bir azim ve şevkle çalışma fırsatı bulduğumuza inanıyorum.
Bu duygularımı sizlerle paylaşırken genel merkez olarak kullanacağımız ve açılışını gerçekleştirdiğimiz bu yerin alınışına katkı sağlayanların bir teşekkürü hakettiklerine inanıyorum. Bu vesile ile Başta ziraat bankası genel müdür başdanışmanı Ali Kılıç’a,Afyokarahisar belediye başkanımız Burhanettin Çoban’a, Yenimahalle belediye başkanımız Fethi Yaşar’a, hayırsever işadamlarımız Muzaffer Özer’e, İbrahim Alimoğlu’na, İhsan Gençler’e, İbrahim Ulusoy’a, Şükrü Koçoğlu’na, Mustafa Yılmaz Kızılbeyli'ye, Kazım ve Turgut Camcı'ya, Süleyman Dursun’a, Ahmet Bilginsoy'a, İlyas Gürçam’a, Ali Acar’a, Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi kurucularından Prof. Dr. Burhanettin Olcay'a, huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum. Tüm hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.
Yeni yerimizin yaşatılması ve ulaşmaya çalıştığımız hedeflerimizin hayata geçirilmesi, büyük ölçüde sizin destek ve katkılarınızla mümkün olacaktır diye düşünüyorum. Derneğimizin kadın kollarının ve gençlik kollarının faaliyetlerinin yanında, bizim talebimiz manevi anlamda bize ve yerimize sahip çıkarak TBMM’nin dışındaki randevularınızı burada kendi yerimizde gerçekleştirmenizdir. Vekillerimizin seçmenleriyle belediye başkanlarımızın vekillerimizle, bürokratlarımızla, randevularını burada kendi yerimizde gerçekleştirmelerinin, bizim gücümüze güç katacağının bilinmesini istiyorum.” Dedi.
Özerkan’ın ardından dernek kurucu başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu konuşma yaptı. Nasrattınoğlu konuşmasında; ”Çanta dernekçiliği olarak başladığımız bu yolda derneğin mülk sahibi olarak bu günlere gelmesi beni oldukça mutlu etti. Bu yerin alınmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Umudum bu yerin daha da büyütülmesi, bu binanın yanında başka binaların da alınabilmesidir. Bunun için hep birlikte var gücümüzle çalışmalıyız.” Şeklinde ifadelere yer verdi.
Nasrattınoğlu’nun ardından kürsüye derneğin bir önceki genel başkanı ve MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak geldi. Parsak yaptığı konuşmada ; “Açılışını yaptığımız bu bina 1975 yılından bu yana derneğimizin ilk mülküdür. O yönüyle son derece kıymetlidir. Ancak burası bize yetmez. İnşallah el birliği ile daha iyisi ve daha büyüğü için bu yeri daha güzel noktalara taşıyabiliriz. Altı yıl genel başkanlığını yaptığım süreçte biz buralara kadar getirebildik.  Bu eserin buralara gelmesinde bütün dernek yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olsun, Cenab-ı Allah daha iyilerini nasip etsin.” Şeklinde konuştu.
Parsak’ın konuşmasın ardından ise kürsüye  Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu geldi. Eroğlu derneğin kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Evet belki küçük olabilir ama burada yapılacak olan hizmetler çok büyük. Bizim Afyonluların yüreği geniştir dolayısıyla inşallah burada güzel hizmetler yapılacaktır. Allah nasip ederse burayı bir fikir üretim merkezi gibi düşünelim. Daha ziyade burayı Afyonkarahisar’a, Ege Bölgesi’ne neler yapılabilir, o bölgeyi daha da büyütmek için yapılacak neler var? Afyonkarahisar başta olmak üzere Ege Bölgesinin fikir üretim merkezi, o şekilde düşünürsek çok büyük işler başarırız diye düşünüyorum. EGEM Platformu’nun bu seneki çalışmalarının başkanlığını Afyonkarahisar yürütecek, burada gerçekten örnek bir çalışma sergilememiz lazım. Ben de müsteşarıma talimat verdim, bizim bakanlıktaki bütün birimlerde 10. Ege Günleri Türkiye tanıtım ve etkinliklerinde hazır olacak başta DSİ vesaire yapılan çalışmalar, ben buranın bereketli olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu açılışın birlik, beraberlik, kardeşliğimizin daha da artmasına, daha da pekişmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum”  ” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından davetlilere Afyon’dan özel olarak getirilen bükme ikram edildi.
 
ÖZERKAN ve yönetim kurulu üyeleri, programın ardından konuklarıyla yakından ilgilenerek sohbet etti.
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi