Toptaş: Basına örtülü sansür var


 Afyonkarahisar CHP Milletvekili AhmetToptaş, 24 Temmuz Basın Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajında, Basının önemine vurgu yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Basından sansürün ilk kez kaldırılışından bugüne kadar geçen 106 yıla baktığımızda, özgür ve sansürsüz basın konusunda çok fazla yol alamadığımızı görüyoruz. Özellikle yerel basınımızın ve çalışanlarının birçok problemi var. Bu problemler içinde özgür basından bahsetmemiz çok zor görünmektedir. Basının en önemli görevi demokrasiye ve rejime sahip çıkma sorumluluğudur .Bu nedenle gazetecilerin halka olan sorumlulukları diğer otoritelere olan sorumluluklarından önce gelmektedir. Bugünlerde mesleki değerleri önde tutarak gazetecilik yapmanın, yazmanın ve soru sormanın bile bedele bağlandığı bir süreçten geçmekteyiz. İktidarın yandaş veya havuz medyası oluşturduğu günlerde Medya sahipleri ve çalışanlara ağır bedeller ödetileceği tehditleri bulunması Demokrasimizde kara bir leke olarak bulunmaktadır. Basınımız tarihinin en çok örtülü sansürdür yaşadığı bir dönemin içindedir. Biz Anadolu basınını yaşatmak için çaba göstermeliyiz. Bu nedenle sermaye grupları için var olan ve kartelleşen medyayı istemiyor, halkımızla bizlerin arasında köprü görevini kuracak özgür basını istiyoruz
Bu önemli günde, kalemini demokrasi, insan hakları ve halkın çıkarları için kullanan, çoğulculuk ile çok sesliliği ilke edinen, iktidarın her türlü tehditlerine boyun eğmeyen, birilerinin örtülü sansür uygulamasına yandaş olmayan basın mensuplarının basın bayramını kutluyorum.” dedi.
Editör: Haber Merkezi