Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği’nden kabul gören “Geçmişten Geleceğe Işık Tutmak İçin Tarihi Yapıların Muhafazası ve Restorasyonu” adlı projenin çalıştayı yapıldı.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2013 teklif çağrısı döneminde, Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri alanında hazırladığı, Geçmişten Geleceğe Işık Tutmak İçin Tarihi Yapıların Muhafazası ve Restorasyonu adlı proje, AB Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmişti. Projenin kabul edilmesinin ardından, projeye katılan teknik elemanlar 27 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında İtalya’da, 11 Mayıs-24 Mayıs tarihleri arasında Macaristan’da teknik eğitim almışlardı. Teknik elemanların, eğitim sonunda edindikleri bilgileri Afyonkarahisar’a kazandıracakları projenin çalıştayı da yapılarak bilgi paylaşımı sağlandığı aktarıldı. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan çalıştaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, tüm teknik elemanlar ve diğer çalışanlar katıldı.
Çalıştayda, İnşaat Teknikeri Nil Demirkale ve Şehir Plancısı Mahmut Arslan tarafından İtalya ve Macaristan’daki restorasyon çalışmaları ile ilgili katılımcılara bilgi verildi.
Editör: Haber Merkezi