“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞLARINDAN BİRİSİDİR”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu belirten Başkan Çoban, “Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşları, haberleşme özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynamaktadır” dedi.
Basın özgürlüğünün önemine dikkati çeken Başkan Burhanettin Çoban, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaptığı önemli hizmetle halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının önemli güvencelerinden birini teşkil ettiğini belirtti.
Demokrasinin temel taşlarından olan ‘Basın Özgürlüğü’nün, şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarından olduğunu aktaran Başkan Çoban, basın-yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarının ‘Basın Bayramı’nı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
 
 
Editör: Haber Merkezi