Afyonkarahisar 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı.
 İlimizde Kamu Kurum ve Kuruluşları arsında koordinasyonu sağlamak, iş ve işlemleri etkin bir şekilde yürütmek ve işleyişte daha sorunsuz bir ortam hazırlamak amacıyla, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 2014 yılının ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol’un başkanlığında yapıldı.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol’un yanı sıra, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ile Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldılar.
Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol; ‘’ 2014 yılının ikinci Koordinasyon Toplantısına hoş geldiniz. Toplantıyı tüm kurumlara ve ilimize faydalı olması dileğiyle başlatıyorum.’’dedi.
İlimizdeki yatırımlar hakkında bilgiler veren Vali Yardımcısı Varol; “2014 yılında ilimizdeki kamu yatırımlarının proje sayısı 893'tür. Toplam proje bedeli yaklaşık 3 Milyar 854 Milyon TL olup, önceki yıllar harcaması 1 Milyar 737 Milyon TL, yılı ödeneği 634 Milyon ve dönem sonu harcaması 92 Milyon TL'dir. Buna göre yatırımlarda % 14 nakdi gerçekleşme ve % 47 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. İlimizdeki yatırımcı kuruluşlardan 2014 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluş ise sırasıyla şöyledir; 110 Milyon 916 Bin TL ile TCCD 7. Bölge Müdürlüğü birinci sırada, 110 Milyon 557 Bin TL ile DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ikinci sırada, 89 Milyon 635 Bin TL ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü üçüncü sıradadır. Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında ise; en fazla ödenek 183 Milyon TL ile Ulaştırma sektörüne aittir. Onu 158 Milyon TL ile Eğitim (Kültür-Spor) sektörü takip ederken üçüncü sırayı 115 Milyon TL ile Tarım (Orman) sektörü takip etmektedir. Dönem sonu harcamalarda ise; Karayolları 3.Bölge Müdürlüğü 32 Milyon TL ile ilk sırada yer almıştır. İkinci sırada, 9 Milyon 130 Bin TL ile Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü, üçüncü sırada ise 9 Milyon 66 Bin TL ile TCDD 7. Bölge Müdürlüğü yer almıştır.”dedi.
Konuşmasının sonunda tüm yatırımcı kuruluşların önceki yıllarda yapmış oldukları özverili çalışmalarının devam edeceğine inandığını ifade eden Vali Yardımcısı Varol; “Emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.”dedi.
Daha sonra yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ile il müdürleri 2014 yılı yatırımları hakkında sırasıyla bilgi vermelerinin ardından katılımcıların talepleri dinlenerek, sorunlara çözüm bulmak ve gerekli koordinasyonu sağlamak amacıyla ilgili kurumlarca kayıt altına alındı.
Editör: Haber Merkezi