AFYON’DAN CUMHURBAŞKANI ADAYI
İnternette, “emmoglununduvari.blogspot.com.tr”den alınan bilgiye göre Avukat İsmail Akgül’ün Cumhurbaşkanı adayı olmak için, Meclis başkanlığına dilekçe yazarak aday olmak isteğinin tüm milletvekillerine duyurulmasını talep etti.
Blog’da yayımlanan dilekçe:
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, ANKARA
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 101 ve devamı maddeleri Cumhurbaşkanlığı seçimini düzenlemektedir. Bu düzenlemeye göre 40 yaşını doldurmuş ve milletvekili seçilme şartlarına haiz her Türk vatandaşı Cumhurbaşkanı seçilebilir. Ancak aday olabilmek için en az 20 milletvekilinin yazılı olarak adayı teklif etmesi gerekmektedir. Bu düzenleme Anayasa'da ruhunu bulan eşitlik, sosyal devlet ve hukuk devleti ilkeleri ile çelişmektedir. Ancak halihazırda bu haksızlığı giderecek hukuki enstrümanlara sahip değilim. Bu konudaki hukuki mücadele hakkımı saklı tutarak Cumhurbaşkanı adayı olmak isteğimi TBMM üyesi tüm milletvekillerine duyurulmasını arz ve talep ederim.
İsmail Akgül
Cumhurbaşkanı Adayı
olmak isteyen Vatantaş
 
ÖZGEÇMİŞ:
1973 Afyonkarahisar doğumlu
Eğitim:
1984 Kocatepe İlkokulu, 1991 Afyon Kocatepe Anadolu Lisesi, 1995 Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 2014 Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü
Mesleki Kariyer:
1996'dan beri serbest avukatlık
2002'den beri marka vekilliği
2013'den beri arabuluculuk
2012'den beri hukuk bilirkişiliği
2014 Aktüerya Hesap Uzmanlığı
Yabancı Dil :
İyi derece İngilizce
Medeni Durum:
Evli, çocuksuz
Malvarlığı:
Züğürt, tipik cebi fakir gönlü zengin Anadolu insanı, halk adamı
Kaynak: http://emmoglununduvari.blogspot.com.tr/2014_06_01_archive.html
Editör: Haber Merkezi