AFYON’DA YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI

Afyonkarahisar Belediyesi, ASKF, TÜFAD ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen yaz döneminde spor merkezlerinin açılışı yapıldı.

          Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Vali Yardımcısı Ali Osman İşşen, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş,  Müftü Vekili Galip Kolcu ile çok sayıda sporcu ve aileleri katıldı. Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İl Spor Merkezleri 18 branşta açıldı.  İl Spor Merkezleri'nde Atletizm, Badminton, Basketbol, Jimnastik, Eskrim, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Karate, Masa Tenisi, Okçuluk, Taekwondo, Boks, Tenis, Vücut Geliştirme, Voleybol ve Yüzme branşlarında açıldı.

      BAŞKANIMIZ BÜYÜK DESTEK OLUYOR

         Törenin başında ASKF, TÜFAD İl Temsilcileri birer konuşma yaparak yaz dönemi spor merkezlerinin hayırlı olmasını temenni ettiler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, çocukların sağlam bir altyapıya kavuşturarak sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamanın önemine dikkat çekti.Çocuklara, gençlere ve engelli bireylere yönelik 1 ile 3 yıl arasında 30’a yakın projenin Vali Hakan Yusuf Güner himayelerinde gerçekleştirildiğini dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın spora verdiği önemden de söz etti.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş Başkan Burhanettin Çoban’maın ddi ve manevi her türlü desteğini hissettiklerini kaydederek kendisine şükranlarını sunduğunu ifade etti.

SPOR KOMPLEKSİ 1 AY İÇİNDE HİZMETE GİRECEK

          Yaz Spor Okullarının ilimizde çok güzel bir görevi ifa ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise bu hizmette görev alan hocaları ve sporcuları kutladığını ifade etti. Afyon’da son yıllarda spora yapılan yatırımlardan söz eden Başkan Burhanettin Çoban, “Spor Kompleksimiz, içerisinde her branşın yapılabileceği, tesisleri ile birlikte bir ay içerisinde hizmete girecek. Yine çok büyük bir kapalı spor salonumuz, yanında Gençlik Merkezimizin bu yıl içerisinde inşaatına başlanacak. Biz Belediye olarak Afyon tarihinde ilk defa mahallelerimize 40 adet futbol halı sahası yaptık. Yine Afyon tarihinde ilk defa bir tanesinin ihalesini yaptık, 2,5 milyon liraya mal olacak kapalı spor salonunu 3 ay içerisinde hizmete alacağız. Bu vesileyle organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eder, faaliyetlerinizde başarılar dilerim” diye konuştu.

         Yapılan konuşmaların ardından Ritim Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekiplerinin bir gösteri sundu. Daha sonra öğrencilerin jimnastik gösterisi ile devam eden program, sporcuların branş gösterileri ile sona erdi

Editör: Haber Merkezi