Afyon'da Üniversite Öğrencileri Sıkıntıda

Afyonkarahisar Girişimci Genç Liderler Derneği (GENÇ Lİ-DER) Başkanı Behlül Beşen, kentteki ev kiraların yüksek oluşundan dert yakınarak, “Bir ev sahibinin bile bugün kiralayacağı daire 500 lira ise öğrenciye 750 lira oluyor.

Afyonkarahisar Girişimci Genç Liderler Derneği (GENÇ Lİ-DER) Başkanı Behlül Beşen, kentteki ev kiraların yüksek oluşundan dert yakınarak, "Bir ev sahibinin bile bugün kiralayacağı daire 500 lira ise öğrenciye 750 lira oluyor. Bu durumda öğrenci Afyonkarahisar'da zor durumda kalıyor" dedi.

Kentteki bir kafede beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile bir basın toplantısı yapan Başkan Beşen, öğrencilerin sorunlarına dair açıklamalarda bulundu. Afyonkarahisar'a üniversite okumak için gelen öğrencilere karşı farklı gözle bakıldığına ve onların hor görüldüğüne vurgu yaparak şunları söyledi:

"Afyonkarahisar'da üniversite öğrencilerine karşı farklı gözle bakıldığına ve onların hor görüldüğüne hepimiz şahit olmuşuzdur. Çok ilginç ve istatistiki veriden bahsetmek gerekirse duruma önce ekonomik boyuttan bakmakta fayda var. Afyon Kocatepe Üniversite (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde 20 bin dolaylarında öğrenci olduğunu biliyoruz. 20 bin öğrenci günde 10 lira harcasa il ekonomimize yaklaşık 200 bin TL dolayında bir girdi sağlanıyor. Her bir öğrencinin barınma, yeme, içme ve kültürel faaliyetlerde bulunma gibi ihtiyaçların olduğunu da varsayarsak bu ihtiyaçlar için her öğrenci 300 TL harcadığını hepimiz görüyoruz. Aylık bin liranın bile yetmediği öğrenciler elbet oluyor. Bunları da göz önünde bulundurmak gerekir. Bir ev sahibinin bile bugün kiralayacağı daire 500 TL ise öğrenciye 750 TL oluyor. Bu durumda öğrenci Afyonkarahisar'da zor durumda kalıyor. Ahmet Nejdet Sezer Kampüsü'nde yaşayan bugün 20 bin öğrencinin ekonomimize toplamda 6 milyon liralık katkı sağlıyor. Bu kadar katkı sağlayan öğrencinin el üstünde tutulmayıp hor görülmesi hatta yolunacak kaz gibi görülmesi ne kadar doğru? Öğrenciler, açılan kafeler de vakit öldüren bireyler haline getirilmeye çalışılmaktadır. Merkezi alanda yoğun bir kafeleşmeye gitmek, öğrenciyi buraya alıştırmak yerine biraz daha monotonlaştırıp sıkılmasına yol açmaktadır. Burada üniversiteye büyük iş düşmektedir. Bizler üzerimize düşen sosyal ve eğitsel görevleri Afyonkarahisar'da yaşayan öğrencilere yapmaya çalışıyoruz. Bizimle bu açığı kapatmak yeterli olmayacaktır."

Editör: Haber Merkezi