Afyon'da Termal Otellerde Bayram Bereketi
Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Acar, Termal kaynakları ile ünlü kentteki 5 yıldızlı Termal otellerde Ramazan Bayramı doluluk oranlarının yüzde 90'lar seviyesinde olduğunu söyleyerek, "Bu bayramda kentimizde yaklaşık 18 bin kişiyi ağırlayacağız" dedi.
Acar, Ramazan Bayramının bereketi ile birlikte geldiğini kaydederek, bayramın kentteki otel işletmecilerinin yüzünün güldüreceğini ifade etti. Tatilcilerin büyük bir bölümünün geçmiş yıllarda olduğunu gibi bu yılki Ramazan Bayramında da termalin başkenti Afyonkarahisar'ı tercih ettiklerini söyleyen Ali Acar, bu tercihinde nedeninin Termal suların kalitesinden kaynaklandığını söyledi. Kentte bir çok otelde doluluk oranlarının neredeyse yüzde 100'lere yaklaştığını söyleyen Acar, "Kentimizdeki Termal otellerde doluluk oranları bazı otellerde yüzde 90'lara, bazılarında ise yüzde 80 civarında. Bu bayramda kentimize gelecek aile sayısı yaklaşık 6 bin. Bir aileyi de en az 3 kişi olarak hesaplarsak ağırlayacağız misafir sayısı bu bayramda yaklaşık 18 bin kişi olacak. Yoğunluk genelde 5 yıldızlı otellerde. Ramazan ayı boyunca otellerimiz boştu, onlarda bu boşlukta tadilat ve bakımlarını yaptılar. Yani birçok otelimiz bayrama yenilenen yüzlere ile girdi. Bununda inşallah getirisi büyük olacak. Otellerimizi misafirlerini daha iyi şartlarda ağırlayacaklar" dedi.
"Termal TURİZMİ TARİH VE KÜLTÜR TURİZMİ İLE ENTEGRE ETMELİYİZ"
Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği olarak, Termal turizmin tarih ve kültür turizmi ile de entegresini sağlamak için bir takım çalışmalar yürüttüklerini de ifade eden Acar şunları söyledi:
"Eskiden kentimize gelen turistlerin ekonomiye yeterince faydası olmadığından yakınır ve sürekli buna bir çözüm bulmaya çalışırdık. Sonradan çözümün bütün turizm faaliyetlerinin ortak bir birleri ile entegre içinde olması gerektiği çözümü önümüze çıktı. Yani Termal otele gelen bir misafirimiz yüzmeden, masajdan ya da saunadan fırsat bulup dışarı çıktığı zaman onu Frig Vadisine ya da tarihi Karahisar Kalesini götürmenin şart olduğunu anladık. Nitekim son yıllarda yapılan kamu ve özel sektör yatırımları ile tatilcilere gezmeleri noktasında daha fazla fırsat sunacak bir çok yatırım hayata geçti. İlerleyen dönemlerde bu tür yatırımların turizm üzerinden olumlu etkileri daha fazla açığa çıkacaktır. İnşallah bunda sonra kentimizde 18 binin yerine 30 bin ziyaretçiyi nasıl ağırlayacağımızı konuşuruz ."
Editör: Haber Merkezi