Afyon'da "Sağlıkta Koordinasyon ve İş Birliği" Bölge Toplantıları Başladı

Afyonkarahisar’da “sağlıkta koordinasyonun ve iş birliğinin” sağlanması amacıyla ilçeleri kapsayan bölge toplantılarına başlanıldığı belirtildi.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Op. Dr. Kadir Serkan Türel başta olmak üzere diğer sağlık yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen bölge toplantılarının ilki Bolvadin ilçesinde yapıldığı kaydedildi. Bolvadin Devlet Hastanesi'nde yapılan toplantıya Bolvadin, Emirdağ, Çay ve Sultandağı'ndaki hastane başhekimleri, hastane müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezi sorumluları katılarak dilek ve görüşlerini ilettiler. Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Dr. Yemenici, kendilerinin düzenli olarak sürdürdükleri istişare toplantılarında bölge toplantıları yapma kararı aldıklarını söyleyerek "Birbirimizi tanımak ve kaynaşmak amacıyla birkaç ilçenin katılımıyla ayda bir olacak şekilde bölgesel toplantıları düzenledik. 4 ana sağlık bölgemiz var Afyonkarahisar merkez, Bolvadin, Sandıklı ve Dinar gibi öncelikle bu ana bölgelere yakın ilçelerin yöneticileriyle bir toplantı yapmayı kararlaştırdık. Bu kararımızın ilk uygulamasını da Bolvadin'de yapmak nasip oldu. Bugünkü toplantımıza Bolvadin, Emirdağ, Çay ve Sultandağı ilçelerimizden yöneticilerimiz katılıyor. 4 ana bölgeyi çevre ilçelerle bitirdikten sonra büyük ilçelerimizden başlayarak diğer ilçelerimizi de yerinde görmek istiyoruz" dedi.

Toplantı daha sonra ilçelerden gelen idareci ve yöneticilerin kendi kurumlarındaki istek ve temennileri iletmeleri ile devam etti

Editör: Haber Merkezi