Afyon'da Okul Müdürünün Öğrenciyi Döverek Hastanelik Ettiği İddiası

Afyonkarahisar’da bir lise müdürünün, alkol aldığını sandığı bir öğrenciyi döverek hastanelik ettiği ileri sürüldü.

Olay, Gazi Endüstri Meslek Lisesi'nde meydana geldi. Okul Müdürü M.İ. tarafından darp edildiğini öne süren ve hastaneden rapor alarak, ailesi ile birlikte M.İ.'den şikayetçi olduğunu söyleyen Ahmet B. (16), başından geçen olayı şöyle anlattı:

"Sabah okula gidiyordum, babam beni özel aracı ile okulun arkasındaki sokakta bıraktı. Ben okula doğru ilerlerken, bizim okuldan birkaç öğrenci okulun oradaki üst geçitte içki içiyorlarmış. Hoca onları kovalamaya başladı. Ben de onların karşılarından geliyordum, öğrenciler direk bana doğru koşuyorlardı. Ben kenara doğru çekildim, hocanın bana doğru geldiğini tahmin etmedim. Sonra hoca benim yanıma geldi, 'ne içiyordunuz üst geçitte' dedi. Ben de 'hocam biz bir şey içmiyorduk, ben yoktum, şimdi indim arabadan, isterseniz babamı arayıp sorabilirsiniz' dedim. 'Yalan söyleme' dedi ve ayağını benim ayağımın arkasına koyarak yumruk attı. Geriye doğru yürüyemedim, onun ayağına takılıp düştüm. Daha sonra iki üç kez daha vurdu. Yere düşürürken yine vurdu. Ondan sonra yanındaki öğretmen beni kaldırdı, okula doğru gittik, müdürün odasına girdik. Müdürün odasında alkol alan öğrencileri buldular ve onlar 'hocam bu bizim yanımızda değildi' dediler. Ondan sonra müdür 'tamam git, dersine gir' dedi bana. Dersime girdim, kaşımın kanaması durmayınca, babamı hastaneye gidiyorum diye aradım. Ambulans çağırmadılar, hatta 'git yüzünü yıka' bile demediler. Dersin sonunu bekledim, baktım kanaması durmayınca, kan izleri elbiselerimde duruyor, okul pantolonum da kan oldu, onu değiştirdim. Hastaneye gittim, pansuman yaptırdım, daha sonra emniyete başvurdum ve şikayetçi oldum."

"OKUL MÜDÜRÜ BUNU YAPARSA ÖĞRETMEN NE YAPAR"

Baba İsmail B. okul müdüründen şikayetçi olduklarını kaydederek, "Ben çocuğumun okulundan ve öğretmenlerinden memnunun ama böyle birinin nasıl müdürlük yaptığına şaşıyorum. Hepimizin çoluğu çocuğu var, biz bunlara emanet ediyoruz. Bir okulun müdürü bunu yaparsa öğretmenler ne yapar? Ben bir veli olarak şimdi gidip öğretmenleri darp etsem bu yakışır mı bana? Ben kendime yakıştıramıyorum. Demek ki okul müdürü bunu kendisine yakıştırıyor" diye konuştu.

OLAYI ARAŞTIRMAK İÇİN MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLDİ

Olayla ilgili bilgisine başvurulan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri olayın kendilerine intikal ettiğini, dövülen öğrenci ile ailesinin okul müdürü M.İ.'den şikayetçi olduklarını kaydederek, inceleme başlatıldığını ve araştırma yapılması için müfettişlerin görevlendirildiğini belirtti. Yetkililer, olayla ilgili bir rapor hazırlanması için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü söylediler.

Öte yandan, okul müdüründen dayak yediğini öne süren Ahmet B.'nin iki dişinin kırıldığı, dudağında ve kaşında yarıklar meydana geldiği ve gözünün morardığına dair darp raporu alarak, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi