AFYON’DA LÜKS OTOMOBİL OPERASYONU

İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda yurtdışından getirildikten sonra mevzuata aykırı şekilde kullanıldığı tespit edilen 17 lüks otomobil ele geçirildi, 35 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, yurtdışından getirildikten sonra mevzuata aykırı şekilde ülke içinde bırakılan lüks araçlarla ilgili gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında İzmir, Denizli ve Afyonkarahisar’da operasyonlar düzenlendi.

Yapılan incelemelerde araçların yasak olmasına rağmen hak sahibi olmayan vatandaşlar tarafından kullanıldığı, kiralandığı ve satıldığı tespit edildi. İzmir’de 2, Denizli’de 13 ve Afyonkarahisar’da 2 olmak üzere 17 lüks otomobile el konuldu.

Yasal süresi dolduğu halde mevzuata aykırı şekilde Türkiye’de kullanılan araçları satın alan ve kullanan şüphelilerin lüks otomobillere piyasa fiyatının oldukça altında sahip oldukları belirtildi.

Yapılan araştırmalarda bazı şüphelilerin Gürcistan’da kurdukları şirketler üzerinden satın aldıkları lüks otomobilleri Türkiye’ye getirdikleri tespit edildi.

Olayla ilgili 35 şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi