Afyon'da Kesimhanelere Kameralı Denetim
Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, il genelinde kesimhaneleri harekete duyarlı kamera sistemiyle 7 gün 24 saat kontrol altında tuttuklarını söyledi.
Arap, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müdürlüklerinin kesimhanelerde denetime yönelik yeni bir uygulama başlattığını kaydetti.
İl genelindeki tüm kesimhaneleri harekete duyarlı kamera sistemiyle 24 saat kontrol ettiklerini belirten Arap, "Bu sistem, resmi kesim saatleri ve günleri dışında programlama yapılmış, harekete duyarlı bir şekilde en ufak bir harekette telefonunuza mesajla görüntü alanına hareket yakalanan kesimhanenin kaydı bize bildiriliyor.Yaklaşık 60'a yakın kamera 17 kesimhanede mevcut" dedi.
Et ve et ürünleri üretilen ilin, ülke genelinde merkezi noktada rol oynaması ve bu ürünlerin insan sağlığı açısından ön grupta yer almasının böyle bir tedbir almalarını gerektirdiğini belirten Arap, şunları kaydetti:
"Daha öncesinde kesimler resmi kesim günleri dışında yapılabilmekteydi. Ama bugün Afyonkarahisar genelinde tüm kesimhaneleri 7 gün 24 saat kontrol altında tutabilmekteyiz. Afyonkarahisar denilince sucuk gibi birçok et ve et ürünleri herkes tarafından bilinmekte. Bu yaptığımız sistem, halk sağlığının korunması amacıyla kurduğumuz kamera sistemiyle artık Afyonkarahisar'ın belki ulusal anlamda uluslararası anlamda tamamıyla güvenilir olduğunun kanıtıdır. Yani bu sistem artık insan sağlığı açısından Afyonkarahisar'ı güvenilirlilik noktasında sektörde ileriye taşıyacaktır. İnsan sağlığı hiçbir şeye değişilmez."
Bunun hem kent hem sektör adına sevindirici olduğunu aktaran Arap, "İnşallah diğer illere örnek olacaktır. Bu bir başlangıçtır, halk sağlığı açısından daha yapılacak çok şey var" diye konuştu
Editör: Haber Merkezi