AFYON’DA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ TAŞ MEDRESE'DE YAPILDI
 
           Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde, Afyonkarahisar Belediyesi koordinesinde Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen genel bayramlaşma töreni Taş Medrese'de gerçekleşti.
 
Vali Aziz Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özzkaya, Mehmet Parsak, Garnizon Komutanı Şahin Kılıçarslan il protokolü, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlenen bayramlaşma töreni birlik ve beraberlik mesajları verildi. Törene katılan misafirler, kentin kültürünü ve tarihi değerlerini yansıtan bir mekan olarak Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore edilen Taş Medrese'de düzenlenen bayramlaşma törenine geniş bir katılımla büyük ilgi gösterdi.
 
'BAYRAM COŞKUSU KARDEŞLİK VE HUZUR GETİRSİN'
 
            Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm Afyonkarahisarlılar'ın Kurban Bayramını kutladı. Başkan Çoban; bayramın ülkemize, milletimize, İslam Âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik, sağlık ve huzur getirmesini diledi. Ülkemizin bu yıl içerisinde önemli olaylara şahit olduğunu söyleyen Başkan Çoban; “Asker üniforması giymiş hain bir gurup darbe teşebbüsü içerisinde oldu. Kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, Emniyet güçlerimiz ve halkımız bu darbenin karşısında kendisini gösterdi ve darbeye engel oldu. Akabinde yine belki de ilk defa ordumuz komşu ülkelerinde ki tehdit unsurlarını bertaraf etmeye başladı. Hem yurt dışındaki terör örgütleriyle hemde yurt içindeki örgütlerle gerçekten çok güzel bir mücadele ediliyor. Bu mücadelenin asli unsurları olan silahlı kuvvetler mensuplarımızı, emniyet güçlerimizi buradan tebrik ediyorum. Ülkemiz kendini tehdit eden bu terör örgütlerinden arındırılacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Bu konuda devletimiz ve hükümetimizin kararlılığına, muhalefet partilerimizden gelen desteği de çok anlamlı buluyoruz. 15 Temmuz sonrası oluşan yeni kapı ruhunun önümüzdeki günlerde de devam etmesini temenni ediyorum. Ülkemizin kurtuluşunu biz bu anlayışta görüyoruz. Bu vesileyle Tüm İslam Âleminin, ülkemizin ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
TÜM VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
 
15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimi ve ardından yaşanan gelişmelere yönelik değerlendirmede bulunan Vali Aziz Yıldırım ise “Bu darbe girişimi başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, değerli siyasilerimiz ve en önemlisi de siz milletlimizin sayesinde akamete uğratıldı, başarıya ulaşamadı. Bu konuda tüm vatandaşlarımıza, devletimizin yanında olan askerimize, polisimize müteşekkiriz. Bu vesileyle Kurban Bayramının islam âlemine, ülkemize ve Afyonkarahisarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
 
“ALLAH'A NE KADAR ŞÜKRETSEK AZDIR”
 
         Genel bayramlaşma programının son konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptı. Bayramların birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olmasını temenni eden Bakan Eroğlu;  Milletin özünde olan birlik beraberlik ruhunu daima yaşatmamız gerektiğini belirtti. Malesef 15 Temmuz'daki en hain en alçak FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsü milletin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve bütün siyasi partilerin birlikte hareket etmesi kararlığı neticesinde püskürtüldüğünü ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:"Mazallah Cumhurbaşkanımız ölseydi Türkiye'nin hali Suriye'den daha da kötü durumda olurdu. Ama cenabı Allah'ın yardımıyla bu tamamen püskürtüldü. Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Çünkü görüyorsunuz etrafımız ateş çemberi Türkiye bu ateş çemberi içinde huzur adası şeklinde kendisini gösteriyor. Hükümetimiz kararlı bütün partilerimize hem MHP'ye hem CHP'ye teşekkür ediyorum tabi AK Partiye de teşekkür ediyorum. Son zamanlarda terörle mücadele konusunda ortak işbirliği sergilemeye başladı. Yeni kapı ruhu canlandı. İnşallah bu devam edecek. Biz bunu devam ettireceğiz. Herkesi kucaklayacağız. 79 milyon vatandaşımızı kucaklayacağız. 15 Temmuz darbe girişimiyle alakalı olarak kahraman milletimizin yanında esas itibariyle peygamber ocağı olarak da bildiğimiz kahraman askerlerimizin emniyet teşkilatımızın ve diğer vatandaşlarımızın gayreti her türlü takdirin üzerindedir.” diye konuştu. Program sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Bakan Eroğlu'na ve il protokolüne Belediyemiz tarafından basımı yapılan "Koca Behçet Milli Mücadele Günlüğü "isimli kitabı takdim etti.
 
          Bayramlaşma töreninin ardından ilimiz protokolü, huzurevinde bulunan yaşlılarımızı, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polislerimizi, İl Jandarma Alay Komutanlığında vatani görevini yapan askerlerimizi, Devlet Hastanesi'nde yatan hastalarımızı ziyaret ederek Kurban Bayramlarını tek tek kutladı.
 
Editör: Haber Merkezi