Afyon’da 6.okuma Haftası Etkinlikleri Başladı

Afyonkarahisar’da kitap okumayı teşvik etmek amacıyla düzenlenen “6.Okuma Haftası ve 2. Kitap Şenliği” etkinlikleri, Afyon Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.

Açış programında Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Akgün Çorav, Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu’ya birlikte öğrenci ve okumayı seven vatandaşlardan oluşan bir topluluk katıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen hafta kutlamalarında AKSAM’da bir stant açtı. AKSAM Güzel Sanatlar Atölyesinin katkılarıyla şekillenen stantta yağlıboya ve karakalem resim çalışmaları, polyester hediyelik eşyalar ve renkli takılar katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

 AKSAM desteğiyle yayım hayatına kazandırılan kitapların da ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte ayrıca derneğin enstrüman kursu eğitmenleri tarafından mini bir müzik dinletisi de gerçekleştirildi. AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı Alimoğlu ise etkinliğin ilgili yaptığı açıklamada, “Afyon’da yapılmakta olan her türlü etkinlikte elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Bugün de İsmail Özdilek kitap etkinliği yaptı. Bu bağlamda kendisine destek vermek için küçük de olsa bir başlangıçla sergi açtık. Her şey eğitimden geçiyor; bu bağlamda herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Okuma Haftası ve Kitap Şenliği etkinlerini 22 Aralığa kadar Afyon Lisesi konferans salonunda ziyaret etmek mümkün.

Editör: Haber Merkezi