Afyon’da 23 Nisan Bayramı Coşkuyla Kutlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenleri, Atatürk Kapalı Spor Salonunda etkinliklerde görev alan öğrencilerin salonda yerlerini almasıyla başladı.

Törene Valimiz Hakan Yusuf Güner, Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Garnizon ve İkmal Komutan Vekili İstikam Alb. Celalettin Zorlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın konuşması için tıklayın.

Törende Kadınana İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi Elif Nur Buydan tarafından ‘Bayram Edin Çocuklar’ adlı şiir okundu. Daha sonra sırasıyla Cumhuriyet İlkokulu müzik öğretmenleri İhsan Soysal ve Nur Pembeci tarafından hazırlanan çocuk korosu şarkılarının söylenemsi, Vilayetler Birliği Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘Dünya Çocukları Dans Gösterisi’, Nene Hatun Anaokulu Öğrencileri Ecrin Üresin ve Ahmet Balı Özdemir tarafından ‘Bayramınız Kutlu Olsun Çocuklar’ isimli şiiri okuması ve Nene Hatun Anaokulu Öğrencileri tarafından Halk Oyunları dans gösterisi sunuldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ‘Hayalimdeki 23 Nisan’ temalı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilk ve ortaokulları düzeyinde düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında derece giren öğrencilere ödülleri Valimiz Hakan Yusuf Güner, Garnizon ve İkmal Komutan Vekili İstikam Alb. Celalettin Zorlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verildi.

Törenin sonuna doğru Kadınana İmam-Hatip Ortaokulu Mehteran Takımının gösterisi izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Tören Valimiz Hakan Yusuf Güner ve protokol üyeleri tarafından tören heyetini kutlaması ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi