Afyon’da 204 tarihi binanın restorasyonu tamamlandı

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, ildeki 204 tarihi binanın restore edildiğini belirterek, “İnşallah noksan kalanları da restore ettirip en kısa zamanda turizmle buluşturmayı planlıyoruz” dedi.

Güner, yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar’daki kültür turizmi kapasitesinin verimli bir şekilde kullanılması amacıyla geçmişte ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Bugüne kadar 204 tarihi binanın, özel ya da kamu restorasyonu ve onarımının konaklar dahil olmak üzere yapıldığını anlatarak, şöyle konuştu:

“Amacımız; tarihi binaların turizmle buluşturulması. Bu anlamda tarihi konakların bundan sonraki dönemde de onarılmasına, onarımının yaptırılmasına devam edeceğiz. Özellikle belediye tarafından yürütülen ‘Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ kapsamında ortaklaşa çok ciddi çalışmalar yapacağız. Onlara çok ciddi destekler vereceğiz. Afyonkarahisar, kültürel varlıkları noktasında adeta ‘lebi derya’ özelliğini taşıyor. Hükümet Konağının restorasyonu daha önce tamamlandı. İnşallah noksan kalanları da restore ettirip en kısa zamanda turizmle buluşturmayı planlıyoruz.

“Kent vizyonu” çalışması yapacaklarını dile getiren Güner, “Bu çalışma gerçekleştiğinde konaktan tutun da şehrin her türlü potansiyelini kullanmaya yönelik ana başlıklar, hedefler olarak vizyon olarak ortaya çıkmış olacak” ifadesini kullandı.

Kentte restore edilen yapılar arasında, tarihi Otpazarı Camisi, Kadınana Okulu, Afyon Lisesi, Çeşmeli Konak, Afyonkarahisar Semt Evi, Birlik Evi, Büyük Utku Anıtı, tarihi Millet Hamamı, Yanık Kışla ve Karahisar Kalesi ile tüm tarihi çeşmeler yer alıyor.  
Editör: Haber Merkezi