Afyon'a 3. Sanayi Sitesi Kurulacak
Afyonkarahisar’da şehir içinde bulunan fabrikaların 2015’den itibaren kaldırılması nedeniyle 3. Küçük Sanayi Sitesi'nin kurulması gündemde. Şehir merkezindeki 1. Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan 800 esnafın 2. Küçük Sanayi Sitesi arkasında kurulacak 3. Sanayi Sitesi'ne taşınacağı belirtildi.
Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı M. Emin Birliktir, yeni sanayi alanının ilan edildiğini ve imar çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Birliktir, 2015 yılından itibaren şehir merkezinde kalan Çimento fabrikasının da taşınacağını belirterek "Sonrasında 1. Küçük Sanayi Sitesi de boşalacak. Burada bulunan 800 esnafımız mecburen taşınmak zorunda kalacak. Ancak, 2. Küçük Sanayide 500 liraya dükkan kiraya verilirken, esnafların buraya taşınmasıyla kiralar 2 bin liraya kadar yükselmesi gündemde." dedi.
Birliktir, ekmeğini zor kazanan küçük esnafın mağdur olmaması için 3. Sanayi Sitesi'nin kurulması gerektiğini belirtti. Bu siteyle ilgili olarak 2 aydır proje çalışması yürütüldüğünü ifade eden Birliktir, nasıl bir kredilendirme yapılabileceği üzerinde bankayla çalışmaları yürütüldüğünü anlattı. Birliktir, "Burada esnafımızın görüşleri önemlidir. Onlar istemedikçe bu iş olmaz. Yeni sitemiz kurulduğundan itibaren 4 yıl içinde tamamlanacak. Karar esnafımızın. Biz her türlü konuda desteğe hazırız." diye konuştu
Editör: Haber Merkezi