AFYON ZAFERE PEDAL ÇEVİRDİ

                  Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından geleneksel hale gelen Bisiklet Yarışması yoğun bir katılımla gerçekleşti. "BU ŞENLİK TAM BENLİK, BAS PEDALA HAYATI YAKALA VE BAĞIMLILIĞA HAYIR" sloganlarıyla bu yıl beşincisi düzenlenen bisiklet yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

       Halkımızı bisikletli yaşam ve sağlıklı hayata teşvik etmek amacıyla düzenlenen 5. Geleneksel Afyonkarahisarlılar Zafere Pedal Çeviriyor Bisiklet Yarışması 9 ayrı kategoride yapıldı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden verdiği startla başlayan yarış,  Maliye Kavşağı, İzmir Nokta geçiş, Kırmızı Hastane geçiş, Mezarlık önü, Milli Birlik Caddesi üzerinden Valilik önünde son buldu.

BAŞKANIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜR

        Ödül töreninde bir konuşma yapan Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Raşitoğlu, yarışmanın düzenlenmesinde desteklerini her zaman yanlarında hissettikleri başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ekibine şükranlarını sundu. Organizasyonun yarışmadan öte birlik ve beraberliğin simgesi olduğuna dikkat çeken Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Raşitoğlu “Bu organizasyon bir etkinlik gibi görünse de kardeşlik ruhumuzun gelişmesi için büyük önem taşımaktaydı. Organizasyonumuza sadece Afyon merkezden değil, Başmakçı, Şuhut, İscehisar, Emirdağ ilçelerinden bisiklet severler katıldı. Bizlerden desteklerini esirgemeyen, başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve ekibine, Federasyon Başkanımız Emin Müftüoğlu’na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, ve siz katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YARIŞMAYI ULUSLARARASI BOYUTA TAŞIMAK İSTİYORUZ

        Bu yıl beşincisi düzenlenen Bisiklet Yarışmasına beklenenin çok üzerinde bir katılım olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise “Bu yoğun katılım, gerek biz, gerekse de siz sporseverleri umuyorum mutlu etmiştir. İnşallah bu şekilde ilgi olması bizimde bu yarışmaya olan ilgi ve şevkimizi arttırıyor. Gelecek yıllarda daha farklı ve daha büyük organizasyonlar yapmak istiyoruz. Hatta bu yarışmayı uluslararası boyuta taşımayı planlıyoruz. Bu vesileyle ödül alan yada alamayan tüm yarışmacıları canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

         350’ye yakın sporseverin katıldığı yarışma sonunda dereceye girenlere para ödülü ile birlikte çeşitli hediyeler verildi.  Ayrıca yarışmaya katılan tüm sporcular arasında çekilen kura ile 10 adet bisiklet dağıtıldı.

 Yarışmada dereceye girenler:

10-14 YAŞ ERKEKLER KATEGORİSİ

1-       Veysel DİNLER

2-       Mehmet ŞANAL

3-       Bilal SEVİLMİŞ

 

15-20YAŞ ERKEKLER KATEGORİSİ

  1-Aykut ŞEN

  2- Hakan KÖKSAY

  3-İbrahim ERKÜRÜN

 

21-34YAŞ ERKEKLER KATEGORİSİ

  1-Sercan KIZILKAYA

  2- Süleyman BÜYÜKBEZGİN

  3-Sefa ÇAKMAK

 

 

 

 

 

 

 

35-45YAŞ ERKEKLER KATEGORİSİ

  1-Cavit MEHMETOĞLU

  2- Cengiz TÜRK

  3-Aydan UYSAL

 

46-55YAŞ ERKEKLER KATEGORİSİ

  1-Osman ÇOBAN

  2- Oktay ÖNCÜL

  3-Hüseyin ÇETİNBAŞ

 

56  YAŞ ve üzeri ERKEKLER KATEGORİSİ

  1-İsmail ELÇİ

  2- Ali ÖZDİNÇ

  3-Ahmet BOZKURT

 

10-14YAŞ BAYANLAR KATEGORİSİ

  1-Ayşe Ülkü YAMAN

  2- Ebru YİBER

  3-Eda YİBER

 

15-20YAŞ BAYANLAR KATEGORİSİ

  1-Beyza ACAR

  2- Gamze AYDIN

  3-Rabia MUTLUER

 

21  YAŞ ve Üstü BAYANLAR KATEGORİSİ

  1-Burcu BÜYÜKBEZGİN

  2- Aysun ACBAY

  3-Yasemin KARTAL

 

 

Editör: Haber Merkezi