“AFYON TÜRKİYE´NİN YILDIZI OLDU”    

Son 10 yıldaki gelişimi sayesinde Türkiye standartlarını zorlayan bir şehir haline gelen Afyonkarahisar’ın tarihe izini kaydettirmesi gerektiğine dikkat çeken AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk; “Siz kendinizi çok aştınız, bunu bizzat kendi müşahede ediyorum, takip ediyorum”
“AFYON TÜRKİYE’NİN YILDIZI OLDU”
        ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi’ konulu konferansa katılmak üzere ilimize gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Afyonkarahisar’dan övgüyle söz etti. Yakından takip ettiği Afyonkarahisar’ın son 10 yılda büyük bir atılım içerisine girdiğini söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Afyon son 10 yılı aşkın süre içerisinde Türkiye’nin yıldızı dersem şaşırmayın. Siz kendinizi çok aştınız.  Bunu bizzat kendi gözlerimle müşahede ediyorum, takip ediyorum” dedi.
“VEYSEL EROĞLU GİBİ BİR BAKANA SAHİPSİNİZ”
           Afyonkarahisar’ın gelişimi noktasında emeği geçenlere ayrıca teşekkür eden AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk; “Şu anda çok iyisiniz, her anlamda çok iyisiniz. Tabi ki emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederken Sait Açba ağabeyimizin adını anmadan geçmek mümkün değil.  Parlamenter sistem değişiminin neden olması gerektiğinin en güzel fotoğraflarından birisi de yine Afyonkarahisar’da. Bu isimde tabiî ki; Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu. Veysel Eroğlu gibi bir bakanınız var Afyon uçuyor. Saygıdeğer Bakanımız Eroğlu’na, diğer Milletvekillerimize, Valimize, Belediye Başkanımıza, İl Genel Meclisi Başkanımıza, siyasi partilere, sivil toplum örgütlerimize, tüm bürokrat arkadaşlarımıza ve bu gelişimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“AFYON’DA KÜRESEL TERMAL ARAŞTIRMALARI MERKEZİ KURULMALI”
          Afyonkarahisar’da Küresel Termal Araştırmaları Merkezi kurulması gerektiğine dikkat çeken Külünk; “Ankara’da Termal Kongresi adı altında bir toplantı yapıldı, beni de çağırdılar oraya gittim dedim ki kendilerine bu toplantının yapılacağı yer Afyon… Küresel Termal Kongresi her yıl Afyon’da yapılmalı. Afyon’da Küresel Termal Araştırmaları Merkezi kurulmalı. Artık sizin ününüz yukarı çıktı. Sadece gelip konaklanılan yer olmaktan öte, termalden istifade eden bir konaklama ihtiyacından öte, tüm sosyal alanları ki; Burhanettin Başkanıma buradan özellikle teşekkür ediyorum bu konuda adım atmışlar. Sizin keşfedilmemiş bir başka tarafınız daha var. O da eski Afyon…. Ben de burada eski şehri keşfettiğimde ruhen bütünleşmiş bir Afyon’u gördüm. Manasının olduğu, eski sokaklarının olduğu, eserleri ile bakışınızda, sohbet ettiğiniz de bina ile bütünleşmiş bir Afyon gördüm. Aktör sayısını çoğaltması kanaatindeyim. Bana göre bu aktörlerden birisi de futbol, basketbol ve diğer spor dallarında. AFJET Afyonspor’u birinci ligde görmek istiyoruz.  Afyon Türkiye standartlarını zorlayan bir şehir olarak tarihe izini kaydettirmeli” diye konuştu.

videoyu izlemek için tıklayınız

https://www.facebook.com/afyonkarahisar.belediyesi/videos/786259841527665/
 
Editör: Haber Merkezi