Eğitimde Katliam Yapıldı
İlimizde 272okul müdürü okulunda 4 yılını tamamlamış ve göreve devam edebilmek için ucube yönetmelik gereği puanlamaya tabi olmuştu. Dün puanlamalar açıklandı. okul müdüründen 175 ‘i yeterli puan verilmeyerek müdürlük görevi cebren haksızca, hukuksuzca elerinden alınmıştır. Başarı ve sadakatle işine sarılmış birçok adam gibi adamla, adeta dalga geçilmiş ve tüm emek ve alın terleri bir kalemde silinmiştir.20-25 yıllık tecrübeler yok sayılmıştır. Bu durum eğitim de büyük infiale, kutuplaşmaya ve çatışmalara yol açacaktır. Biz tüm yetkilileri defalarca uyardık ama dikkate almadılar.
Yandaş sendika üyesi olmayan, ya da hiçbir sendika üyeliği olmayanlar düşük puan verilerek elenmiştir. Yani taraf olmayanlar bertaraf edilmiştir. Bu bir kıyımdır, zulümdür ve kadrolaşmadır. Bu kazanılmış hakkın sivil darbeyle elimizden alınmasıdır.
Puanlamayı yapan bir çok ilçe müdürü, şube müdürü yeni görevlendirildikleri için puanlama yaptıkları okulların müdürlerini tanımamaktadır. Okulun kapısının nerden açıldığını dahi bilmemektedir. Bu milli eğitim yetkililerine malum yandaş sendika ve akp tarafından listeler verilmiş, bunlarda biat kültürüyle buna uymuşlardır. Okul müdürü katliamının tetikçileri milli eğtim müdürü ve şube müdürleridir. Unutmayın ‘zulm ile abad olanın ahiri berbad olacaktır”
İl Müdürü Metin Yalçın, İlçe Milli Eğitim müdürleri ve şube müdürleri resmen yetkilerini yandaş sendikaya ve ucuz siyasete teslim etmişlerdir. Milli eğitim Müdürü Metin Yalçın, milli eğitim müdürlüğü asalet kadronu almanın karşılığında mı 175 okul müdürünü harcadın?
Sayın Vali Güler bu duruma daha ne kadar seyirci kalacaksınız? 
Askeri Darbe dönemlerini ve dilinize pelesenk ettiğiniz 28 Şubat sürecini mumla aratan bu baskı ve sindirme dönemi de er geç tarihte bir kara leke olarak yerini alacaktır. Bulundukları her ortamda kul hakkı, adalet ve mazlum edebiyatı yapan zihniyetin nasıl ahlaksız bir zihniyete sahip olduğu gün gibi ortaya çıkmıştır.
Buradan haysiyetini satmayan onurlu ve dik duran okul yöneticilerine sesleniyorum:
Size ahlaksız teklifte bulundular, tehdit ettiler, ancak siz onur ve haysiyetinizi satmadınız .Bugün mağlup gibi gözükseniz de kul katında da Allah katında da galip olan sizlersiniz. Bunlar bizim madalyamızdır.
Hukuki yollarla her türlü mücadele sonuna kadar yapılacak, mahiyetindeki yöneticilere sendika ve siyasi düşünce ayrımı yaparak puan verenlerle ilgili suç duyurusunda bulunulacaktır. Türk Eğitim Sen Sonuna kadar, bu işin takipçisidir. Artık sizi koltuklarınızda rahat oturtmayacağız. Sizin kabusunuz, karabasanınız olacağız. Yaptığınız her haksızlık ve hukuksuzlukta Afyon Kalesi gibi karşınıza dikileceğiz. Eğitim de olacak her türlü kaos ve olumsuzluk sizin ve siyasi iktidarın omzunda bir vebal olacaktır.
Son söz Afyonkarahisar kamuoyuna…
138527 öğrencinin emanet edildiği milli eğitim resmen siyasi kadrolaşmanın ve zulmün hakim olduğu bir yer olmuştur. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız hak hukuk bilmeyen zalim zihniyetin ürünü olacaktır. Bütün Afyonkarahisarlılar lütfen öğrencilerinize, okullarına ve idarecilerine sahip çıkın. Çünkü yarın çok geç olacaktır.
                Saygılarımızla.
                22/08/2014
                AFYON TÜRK EĞİTİM-SEN
Editör: Haber Merkezi