AFYON TERÖRÜ LANETLEDİ

Afyonkarahisar'da sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği, 'Terörü Lanetleme Mitingi ve Yürüyüşü'ne yüzlerce kişi katıldı. 50 metrelik Türk bayrağının taşındığı yürüyüşte şehitler anısına dua edildi.

Son dönemde artan terör olaylarına tepki göstermek amacıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Kamu-Sen, Kamu Çalışanları Vakfı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Emekliler Derneği, Türk-İş, Türk Ocağı Birleşik Emekliler Derneği, Elektrikçiler Odası, Bakkallar Odası, Giyimciler Odası, Ülkücü İşçiler Derneği, Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları'nın Afyonkarahisar şubeleri, Afyonkarahisar Platformu adıyla 'Terörü Telin (lanetleme) Mitingi' düzenledi.

 

50 METRELİK TÜRK BAYRAĞI

 

Gedik Ahmet Paşa Camii önünde başlayan mitinge yüzlerce kişi katıldı. Mitinge katılanlara Türk bayrakları dağıtılırken, bir grup tarihte kurulmuş Türk Devletleri'nin bayrakları ile siyah sancak taşıdı. Gruptan bazılarının 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' yazılı bandanaları bağladığı yürüyüşte yaklaşık 50 metrelik Türk bayrağı da açıldı. 1993 yılında Van'ın Çatak İlçesi'nde PKK saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mete Saraç'ın annesi Nurhan Saraç, Kıbrıs Gazisi Tahsin Koç, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak da yürüyüşe katıldı. Polis yürüyüş ve miting sırasında geniş güvenlik önlemi aldı.

 

ESNAFTAN ALKIŞLI DESTEK

 

İmaret Camii'nden Kurtuluş ve Bankalar caddeleri boyunca terör örgütü PKK aleyhinde slogan atan gruba esnaf da alkışlarla destek oldu. Anıtpark'taki Zafer Müzesi önünde toplanan grup 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk Diyanet Vakıf- Sen İl Başkanı Cengiz Kılınç'ın şehitler anısına dua ettirdiği mitingde, bazı katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı.

 

HAİNLERİN CEZASINI ŞEHİT ANALARI VERSİN

 

Burada konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, terör örgütüne karşı operasyonların devam etmesini istediklerini belirterek, polis ve askere 'vur emri' verilmesini istedi. Her gün gelen şehit haberleri ile artık sabırların tükendiğini aktaran Kumartaşlı, "Başta İmralı'da yatan eli kanlı bebek katili terörist başı olmak üzere terör suçu işlemiş olan hainlerin hak ettikleri ceza olan idam cezasının getirilmesini hatta bu hainlerin cezasının şehit anaları tarafından verilmesini istiyoruz" dedi.

 

Sivil toplum örgütü temsilcilerinin konuşmaları ve şiir okunmasıyla sona eren mitinge katılanlar daha sonra dağıldı.

AFYONKARAHİSAR PLATFORMU ‘’TERÖRÜ TEL’İN MİTİNGİ’’ KONUŞMA METNİDİR.

Her taraf kan kan kan..her taraf şehit yası 
Ya bir ana, ya bir dul, ya yetim ağlaması 
İşte bu Türkiye'nin bugünkü manzarası 

Yetmez mi akan kanlar,yetmez mi sönen ocak? 
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak. 

Değerli katılımcılar, bu acı günümüzde eline bayrağını alıp bu meydana gelen vatanseverler;

Hepinizi saygıyla selamlıyor, katılımınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Milletçe zor bir dönemden geçiyor, kahpe teröre kurban verdiğimiz evlatlarımızın acısıyla yanıyoruz. Fakat en büyük acı elbette ki şehit annelerinindir. Şehit annelerinin mübarek ellerinden öpüyor, “acınız acımızdır” diyorum. “Analar ağlamasın!” sloganıyla başlatılan sözde çözüm süreci 7 Haziran seçimlerinden bu tarafa yüzün üzerinde ocağa ateş düşürmüş, asker ailelerinde huzur bırakmamıştır. Devletin Güneydoğu’daki hükümranlık hakkı terör örgütüne devredilmiş durumdadır. Kamu otoritesinin terör örgütünce sağlanması gibi trajikomik bir durum ortaya çıkmıştır. Eşkıya yol keser, kimlik kontrolü yapar hale gelmiştir. Ülkemizin batısından giden insanlarımız “Kürdistan’a niye geldiniz?” sorusuyla sorgulanır hale gelmiştir. Velhasıl bölgede devlet otoritesi kalmamıştır. Askerlerimiz sinsi tuzaklarla, mayınlarla, hain kurşunlarla şehit edilmektedir.

Sözde açılım, sözde çözüm sürecinin mucitleri ve yardakçıları; Vicdanınız rahat mı? Bahsettiğiniz çözüm Mehmetçiğin kanı mıdır, yoksa anaların gözyaşı mı? Neyi çözdünüz?

Buradan soruyorum; Gezi parkında ağaçlar için eylem yapanlar şehitler için neden meydanlara inmezler? Rabiacılar neden ortalıkta görünmüyor? Tayyip Erdoğan’ın annesi öldüğü gün yarışma yayınını durdurup kendince yas ilan eden zevzekler on şehit haberi geldiği gün şarkı yarışması yayınlarken neden utanmazlar? Kendi evladı hırsızlıktan şüpheliyken ifade vermeye çağrıldı diye yüzlerce savcı ve polisi yerinden eden şahıs, milletin evlatlarının tabutları başında neyin siyasetini yapmaktadır? Suudi Arabistan kralı için milli yas ilan edenler şehit Mehmetçiklerimiz için topluma neden sükûnet telkin etmektedirler?

 

Devletin kaderini elinde tutan beyler 
Şehitlerin ardından bol nutuk atan beyler 
Artık lafı bırakın,yanıyor vatan beyler! 

Bu yangını, vahşeti kim sona erdirecek? 
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak 

Boş lafa doyduk beyler! Soyunuz söndü mü hiç? ! 
Hiç evlat verdiniz mi? Bağrınız yandı mı hiç? ! 
Askerdeki oğlunuz tabutta döndü mü hiç? ! 

Hiç acı çektiniz mi yürekler yardıracak? 
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak. 

Bu şehitler; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş gününde teröristleri Türkiye topraklarından Suriye’ye geçirenlerin, dünya lideri olma fantezilerinin ve çocuklarının yanağına Amerikan bayrağı çizerek anti-emperyalist olduğunu zanneden hainlerin kolektif çalışmasının ürünüdür. Türkiye 6 Haziran’da sessiz olan terör örgütünün neden 7 Haziran’dan sonra saldırıya geçtiğinin cevabını aramalıdır. Sabık milletvekili, taze danışman Burhan KUZU “Erdoğan başkan olamadığı için bu günleri yaşıyoruz.” derken neyi kastetmektedir?

Herkes şunu iyi bilmelidir ki bu topraklarda kesintisiz bin sene yaşayan tek millet Türk milletidir ve yüce milletimiz gelecek bin yılda da Anadolu’da olma azim ve kararlılığındadır. Türk’ü Anadolu’dan atma hayalleri kuranlar ve onların kuklaları, uzantıları bilmedirler ki yükselen milli öfke, Türk’ün öfkesi hepsini boğacak güçtedir. Artık ülkede Pandora’nın kutusu açılmak üzeredir. Toplumsal öfke bu olaylar durdurulmadığı sürece dinmeyecektir. İki neslini PKK terörüne şehit veren Türk milleti ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunma karar ve azmindedir.

Türk Milleti bu işe el korsa arkadaşlar, 
Ne Tendürek Dagi'ndan ne de Cudi'den başlar, 
Millet önce meclisi, önce sizleri haşlar. 

Tutumunuz bu işi kötüye vardıracak. 
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak. 

Kürdü, Lazı, Çerkezi, bir ağacın dalları, 
Bu ağacın adı Türk, daha çoktur kolları. 
Ağaca balta vuran Ermeni'nin dölleri. 

Kürt, Türk’ün gardaşı, bu gardaşlık duracak. 
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak.

TÜRKİYE KAMU-SEN

TÜRK-İŞ

AFYONKARAHİSAR ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİ

TÜRK OCAĞI

TÜRKİYE KAMU ÇALIŞANLARI VAKFI

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

TÜRK EMEKLİLER DERNEĞİ

BİRLEŞİK EMEKLİLER DERNEĞİ

ELEKTİRİKCİLER ODASİ

BAKKALLAR ODASI

GİYİMCİLER ODASI

ÜLKÜCÜ İŞCİLER DERNEĞİ

ÜLKÜ OCAKLARI

ALPEREN OCAKLARI

 

 

Editör: Haber Merkezi