AFYON SUMMER FUTBOL FEST 2015 SONA ERDİ             

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe ve Olympiakos arasında oynanan karşılaşmayla Türkiye ve dünya spor kamuoyunun büyük ilgisini çeken,  Afyon Summer Futbol Fest 2015 Turnuvası, sona erdi.

 

       Belediye Başkanı Burhanetttin Çoban’ın 2009 Yılı yerel seçimleri öncesi kamuoyuna açıkladığında tüm dikkatleri üzerine çeken,  bazı kesimlerce ise inandırıcı gelmeyen Spor Kompleksi projesinin hayata geçmesinin ardından Afyon Arena Stadyumunda düzenlenen Afyon Summer Futbol Fest 2015 turnuvası, Antalyaspor Olympique Marseille arasında oynanan karşılaşmayla sona erdi.

 

       Afyonkarahisar Belediyesi tarihinde ilk kez üst üste ikinci kez belediye başkanı seçilerek tarih yazan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Spor Kompleksi’nin hayata geçmesiyle rüya projeleri gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. 2009 yılı Mart ayında bir televizyon programında Afyonkarahisar kamuoyuna ilk kez tanıttığı ve o dönem, “hayalden öteye gidemez” yorumlarının yapıldığı Türkiye’nin en büyük Spor Kompleksi dünyaca ünlü takımların katıldığı turnuvayla görücüye çıktı.

 

BU ORGANİZASYON DAHA BAŞLANGIÇ

 

          Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Afyonkarahisar’da düzenlenen Afyon Summer Futbol Fest 2015 Turnuvasında sona erdi. Cumartesi günü Antalyaspor ile Olympique Marseille arasında oynanan karşılaşma turnuvanın en gollü mücadelesine sahne oldu. Olympique Marsilya, Antalyaspor'u 5-2 yendi. Karşılaşmanın ilk yarısını 3-0 önde tamamlayan Fransız temsilcisinin gollerini 13. dakikada Lemina, 26 ve 61. dakikada Alessendrini, 35. dakikada Batshuayi ile 77. dakikada Sarr kaydetti. Antalyaspor'un golleri ise 50. dakikada Rıdvan Şimşek ile 87. dakikada Chico'dan geldi. Afyon Summer Futbol Fest 2015 turnuvasının yanı sıra Suudi Arabistan Pro Ligi ile 1. Ligi'nden 5 takım, sezon öncesi hazırlıklarını Afyonkarahisar'da gerçekleştirmek için ilimize geldi.    

 

        Afyonkarahisar'da sayıları 10'a yaklaşan 5 yıldızlı termal tesislerin hemen yanında 650 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Spor Kompleksi ile yaz kampı için uygun iklim ve tesis arayan birçok spor kulübünün daha Afyonkarahisar’da kamp yapması bekleniyor.

 

       Afyon'un sporda önemli bir merkez haline gelmesi adına başlangıç olan bu turnuvanın başarılı bir şekilde tamamlandığını aktaran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,  Spor Kompleksinin hayata geçmesi konusunda desteklerinden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Bakanlık yetkililerine, TOKİ Emlak Daire Başkanı Dursun Baştürk ve TOKİ yetkilileri ile Afyonkarahisar eski Milletvekili Sait Açba’ya şükranlarını sundu.

Editör: Haber Merkezi