AFYON SERİN VE YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİNE GİRDİ
Afyonkarahisar 5. Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam, serin ve yağışlı havanın bugünden itibaren kenti etkisi altına almaya başladığını kaydederek, vatandaşları sel ve yıldırım düşmesi konusunda uyarılarda bulundu.
Kentte bugün öğlen saatlerinde başlayan yağmur hayatı olumsuz etkilerken, hazırlıksız yakalanan yaya ve araçlar zor anlar yaşadı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar kendilerini yağmurdan korumak için ilginç yöntemlere başvururken, bazılarının kafalarına poşet geçirdikleri gözlendi. Şemsiyesi olan ancak ıslanmaktan kurtulamayan vatandaşlar ise çareyi boş buldukları dükkan ve balkon altlarına sığınmakta buldular. Yağmura yakalanan vatandaşlar ise yağmurdan şikayet etmediklerini, yağmurun bereket olduğunu söyleyerek, temennilerinin sel baskınları ve maddi zarar olmaması olduğunu kaydettiler.
Afyonkarahisar 5. Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam, Balkanlar’dan gelen serin ve yağışlı havanın bugün itibaren bölgede ekili olmaya başladığını kaydederek, yağışların perşembe gününe kadar devam etmesinin beklendiğini ifade etti. Serin ve yağışlı havanın etkisini cuma günü kaybetmesinin beklendiğini de belirten Alaçam, vatandaşların sel baskınları ve yıldırım düşmesine olaylarına da karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Eylül ayı yağış miktarları konusunda da bilgiler veren Alaçam, 16 Eylül itibari ile kentte metrekareye 56 kilogram yağış düştüğünü kaydederek, geçmiş yılların aynı döneminin yağış ortalamasının ise 19 kilogram seviyelerinde olduğun aktardı. Yağışlar konusunda eylül ayının kuraklık konusunda beklentileri karşıladığını da kaydeden Alaçam, ay sonuna kadar yağış ortalamasının fazla olmasının beklendiğini ifade etti. Yağışların hava sıcaklıklarının 3-5 derece arasında düşmesine de neden olduğun söyleyen Alaçam, kentte en yüksek hava sıcaklığının bugün 23 derece olduğunu yarından itibaren ise 20 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini söyledi. Alaçam, ayrıca geceleri beklenen en yüksek sıcaklıkların ise 13 derece seviyelerinde olacağını kaydetti
Editör: Haber Merkezi