AFYON PAB Türkiye’nin En Büyük Bisiklet Turunda

Çanakkale’de GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’in çabaları ile gerçekleştirilen ve 3 bine yakın bisiklet severin ve İlimiz Afyon PAB bisiklet grubundan da grup lideri Osman ÇOBAN Liderliğinde 26 sporcunun katıldığı “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Bisiklet Turu” fuar etkinliği ile başladı.

Çanakkale’de Troy Park AVM’de gerçekleştirilen “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Bisiklet Turu”nun Fuar açılışı Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Belediye Başkan Vekili Emine Kardelen, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Herkes İçin Spor Federasyonu, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Eceabat Belediyesi, Kepez Belediyesi, Çanakkale Bisiklet Kulüpleri, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gestaş ve TroyPark AVM temsilcilerinin katılımı ile yapıldı. Fuar etkinliğine katılan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve beraberindekiler stantları gezerek GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’ten bilgi aldı. Ardından katılımcılar Troy Park AVM girişinde kurdeleyi keserek “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Bisiklet Turu” fuar etkinliğini başlattı. Açılışta bir konuşma yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir bu etkinliğin Çanakkale için önemine değinerek, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Çanakkale için yapılacak bu ve bunun gibi birçok etkinliğe Alan Başkanlığı olarak her zaman destek olacaklarını söyledi.

25 ve 26 Mart tarihlerinde yapılan bisiklet turu iki etaptan oluştu.

“Birinci etap 25 Mart 2017 Cumartesi günü başladı”

Birinci etap 25 Mart 2017 Cumartesi günü Çanakkale şehir merkezinden Troia Antik Kenti’ne doğru gerçekleştirildi. Troia Milli Parkı Parkurumuz 25 Mart 2017 Cumartesi günü saat 10:00’da Troy Park AVM önünden başladı. Bisiklet severler sırasıyla Kepez Sahili, Kepez Limanı, Aqua Park, Dardanos Sahili, Güzelyalı ve Karanlık Liman bölgesini takip ederek İntepe Yokuşu üzerinden İzmir Otoyoluna, buradan da Kumkale ve Tevfikiye Köyünden geçerek Troia Ören Yerine vardılar. Katılımcılar daha sonra aynı güzergahtan geri döndüler. -Bisiklet turunun ikinci etabı ise 26 Mart 2017 Pazar günü saat 10:00’da Gelibolu Yarımadası’nda “Şehitler Abidesi Turu” adı altında gerçekleştirildi. Tura katılan bisiklet severler Eceabat iskele meydanından başlayan etkinlikte bisikletleri ile sırasıyla Simülasyon Merkezi, Kum Motel, Alçıtepe Köyü, Şehitler Abidesi, Şahindere, Behramlı, Seyit Onbaşı Anıtı güzergahını takip ederek Kilitbahir’de etkinliği sonlandırdılar. Ayrıca bunun dışında “Çanakkale’deki Okullarımız İle Birlikte Bisiklet Sürüyoruz” adı altında bir etkinlik daha yapıldı. Öğrencilerimizin katıldığı bu etkinlik de 25 Mart 2017 Cumartesi saat 10:30’da gerçekleştirildi. Güzergah olarak Troy Park AVM - Atatürk Caddesi - Yılbaşı Sokağı Kepez Sahilini takiben Aqua Land’da sona erdi.

“Bu sefer 26 kişilik bir ekiple gittik”

Tur ile ilgili görüşlerini dile getiren Afyon PAB Lideri Osman ÇOBAN; “Kuruluştan – Kurtuluşa, Söğüt’ten – Çanakkale’ye isimli bisiklet turuna 5 yıldır katılarak, her yıl 5 ila 10 arkadaşımızla birlikte gidiyorduk. Bu sefer 26 kişilik bir ekiple gittik. Çanakkale gibi tarihimizin yazıldığı topraklarda toprağının her karışında şehitlerimizin kanı olan bu beldede pedal çevirmek tarifi mümkün olmayan bir duygu vermiştir bizlere. Ben bu anlamlı tura katılan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür eder, daha nice turlarda birlikte pedallamayı dilerim” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi