Afyonkarahisar Kent Protokolünden Yaralı Filistinlilere Ziyaret
Afyonkarahisar kent protokolü, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda yaralanan ve tedavi edilmek üzere yakınları ile birlikte kente getirilen Filistinlileri ziyaret etti.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel ve Ak Parti Afyonkarahisar İl yönetimi, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 18 Gazzeli'yi ziyaret etti. Hastanenin Göğüs Cerrahi Bölümü'nde tedavi edilen yaralıları ziyaret eden protokol üyeleri, hastalarla tek tek ilgilenerek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Yaralılardan bir istekleri olup olmadığını soran Başkan Çoban, yaralılarla Arapça sohbet etti. Yaralılar ile tercüman aracılığıyla konuşan Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ise, yaralılara ve yakınlarına, "Siz bizim kardeşimizsiniz. Burada neye ihtiyacınız varsa lütfen çekinmeden söyleyin" dedi.
Yaralılar ise, Gazze'de olup biten her şeye dünyanın sessiz kaldığını kaydederek, Arap dünyasının Gazze'ye hiç yardım etmediğini belirttiler.
Sağlık Bakanlığı'nın kararıyla dün gece 7'si çocuk 8 Gazzelinin ambulanslarla Ankara'ya, 3 Gazzelinin de Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildikleri, 18 yaralının ise Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Ziyarette protokol üyelerine Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici ile doktorlar da eşlik etti.
Editör: Haber Merkezi