AFYON İŞSİZLER DERNEĞİ’NDEN “ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN” KAMPANYASI

 İşsizler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hasan Kaya, her yıl olduğu gibi bu yılda asgari ücretle çalışanlar için kömür kampanyasının başlatıldığını ifade etti. 
Başkan Kaya, kampanyanın bu yıl daha geniş kitlelere ulaşması için çaba göstereceklerini kaydederek, kampanya kapsamında geçtiğimiz yıl 216 asgari ücretle geçinen aileye kömür yardımı yapıldığını belirtti. Amaçlarının asgari ücretle geçinmeye çalışan ailelerin kış mevsimini sıcak geçirmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Başkan Kaya, “Biz kömür kampanyasın çalışmayanlara asgari ücretle çalışıp yetiremeyenler gönderiyoruz. Dernek olarak köprü vazifesi yapıyoruz. Kampanyanın bu yıl daha geniş kitlelere ulaşması için çaba göstereceğiz. Kampanya kapsamında geçtiğimiz yıl 216 asgari ücretle geçinen aileye kömür yardımı yapılmıştı, kentimizde asgari ücret alıp da evi kira iki veya üç çocuklu ailenin geçimin temin edemeyen yüzlerce ailemiz var ve kış mevsimi geldiğinde bu ailelerin en büyük sorunu yakacak oluyor. Bunu bildiğimiz için her yıl olduğu gibi bu yılda bu kampanyayı devam ettirme kararı aldık. Geçen sene bu kapsamda 216 aileye yardım ettik, bu sene bu rakamı daha fazla arttırmak 300 aileyi ısıtmak istiyoruz. Şimdiden hayırseverlerimize teşekkür ediyor ve desteklerini bekliyoruz” dedi.
Öte yandan, Başkan Kaya dernek aracılığı ile yapılan diğer yardımlar hakkında da bilgiler de verdi. Okulların açılması ile orta öğretimde okuyan 37 öğrenciye giysi ve kırtasiye yardımı yapıldığını bu yardımların hayırsever işadamı, doktor ve avukatların katkısıyla temin ettiklerini ifade etti.
Başkan Kaya, ayrıca yardımlar kapsamında her sene olduğu gibi bu senede hayırseverlerle görüşerek üniversitede öğrenim gören 24 öğrenciye de aylık 150 TL olmak üzere burs yardımı yapılmasına köprü olduklarını, bu çalışmaların dernek olarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi