AFYON İLİM YAYMA CEMİYETİ GENEL KURULUNU YAPTI

Afyonkarahisar İlim Yayma Cemiyeti’nin 5. Olağan Genel Kurulu Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burhanettin Çoban, İl Müftüsü Burhan İşleyen, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Ak Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel, Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin, Memur-sen İl Başkanı Abdullah Çelik, İl Dernekler Müdürü N. Ahmet Gök, STK Temsilcileri, Daire Müdürleri ve birçok davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

17 Ocak 2015 Cumartesi günü Cemiyetin Hicret Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda gerçekleşen kongrede Cemiyetin sekiz yıldır başkanlığını yapan Ali Zenkin ve listesi, kongreye katılan tüm üyelerin tamamının oyunu alarak tekrar seçildi.

Dr. Rıdvan Şener’in okuduğu Kur’an tilavetiyle başlayan kongrenin divan başkanlığına Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin, kâtip üyeliklerine ise Hasan Düzgün ve M. Vehbi Göktaş seçildi.

İlk olarak Yönetim Kurulu Başkanı Ali Zenkin söz aldı. Zenkin, “Kurucularımız olan 68 hayırsever gönül insanını hayırla yâd ediyorum. O günlerden sadece Ömer Lütfi Take abimiz hayatta. Müslümana hayır yarışında olmak yaraşır, çünkü en büyük ödül bu yarıştadır. İyilik yarışı cennette sonuçlanan bir yarıştır. Böyle bir yarıştan geri kalmak olur mu?”

“Peygamber Efendimiz (sav): “İnsan öldüğü zaman amel işlemesi kesilir. Ancak üç şey bundan müstesnadır. Sadaka-i cariye, kendisinden yararlanılan ilim ve kendisine hayır dua eden salih evlat.” buyurmuşlardır. İnşa edilen İmam Hatip Okulları, öğrenci yurtları ve öğrenci burslarının ve bu kurumlarda yetişen öğrencilerin hadisi şerifte belirtilen üç grubu da kapsadığına inanıyoruz.” Cemiyetimiz, sadaka-i cariyenin kurumsallaşmış şeklidir.”

“Afyonkarahisar İlim Yayma Cemiyeti kurulduğu 2007 yılından itibaren çocuk kulübü, bilgi evleri, ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik eğitim faaliyetleri ve yükseköğrenimde eğitim gören kız ve erkek öğrencilere yurt imkânı, taşra çalışmaları, bayanlar komisyonu çalışmaları, yaz etkinlikleri ve diğer STK’larla birlikte oluşturulan platformlara destek vermek suretiyle çalışmalarına devam etmektedir.” Dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burhanettin Çoban, İl Müftüsü Burhan İşleyen ve İl Dernekler Müdürü N. Ahmet Gök’ünde birer konuşma yaptığı kongrede Divan Heyeti oluşturuldu.

Divan başkanlığına seçilen Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin, “Celalettin Ökten hocanın cemiyeti kuran 68 gönül insanından bahsederken, “Ashab’ul Hayr” ifadesini kullandığını, Ashabı Kiram ifadesine benzeyen bu kavramın çok anlamlı ve manidar olduğunu belirtti. Yine M. Emin Saraç hocanın cemiyetin kurulduğu o zorlu yıllardan bahsederken, “Zulumât Günleri” ifadesini kullandığını hatırlattı.

Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ali Zenkin, cemiyetin yapacağı 220 öğrenci kapasiteli yeni yurt binası hakkında bilgi vermek üzere tekrar söz aldı ve bu hayırlı çalışmanın da el birliğiyle ve hayırsever kardeşlerimizin desteğiyle inşa edileceğini belirtti.

 

2013-2014 Faaliyet Raporunun sinevizyon şeklinde izlettirilmesi suretiyle gösterilen çalışmalar misafirlerden büyük alkış aldı.

Yapılan seçimler sonucunda:

Yeni Yönetim Kurulu: Ali Zenkin, Ahmet Balı, Abdullah Eryavuz, Murat Uçur, Mustafa Kardaş, Mehmet Albayrak ve Hüseyin Dadak

Denetim Kurulu: İrfan Ağılönü, Hasan Düzgün ve Ömer Balı

Müşavere Heyeti: Ali Zenkin, Ahmet Balı, Abdullah Eryavuz, Murat Uçur, Mustafa Kardaş, Ömer Balı, Hüseyin Dadak, Kenan Şahin, Kenan Çağan, İbrahim Özkul, Gürbüz Bıdık, M. Arif Özdilek, Mehmet Albayrak, Nazir Karakuz, Mahmut Yıldız ve Yaşar Güven’den oluştu.

Gündemin dilek ve temenniler kısmında söz alan misafirlerin davetlilere duygulu anlar yaşattığı kongre sonrası davetlilere yemek ikram edildi ve birlikte öğle namazı kılındı.

Editör: Haber Merkezi