Afyon İl Sağlık İstişare Toplantısı Yapıldı

Afyonkarahisar'da sağlık idarecilerinin düzenli olarak gerçekleştirdikleri ve üç ayrı kurum tarafından verilen sağlık hizmetlerinin istişare ile yürütülmesinin amaçlandığı toplantılara Ocak ayı ile devam edildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreter Vekili Op.Dr. Kadir Serkan Türel'in katıldıkları koordinasyon ve istişare toplantısında gündemin ilk maddesinde "hasta ve sağlık çalışanı" ziyareti yer aldı. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatı üzerine sağlık yöneticilerinin sağlık hizmeti almış vatandaşlar ile sağlık çalışanlarını evlerinde ziyaret edecekleri belirtildi. Şubat ayından itibaren başlayıp her ay sürecek uygulamada, hastaların memnuniyet ve dileklerinin sağlık yöneticilerince birebir dinleneceği, aynı şekilde sağlık çalışanlarının da isteklerinin, idarecilere aracısız iletme imkanı bulacakları kaydedildi. Toplantıda sağlık hizmetlerini ilgilendiren bir önemli konu da 5 yeni hizmet biriminin faaliyet planlaması oldu. Toplantıda konuşan Akgün, yeni tesislerle ilgili olarak şunları söyledi:

 

"Eski Göğüs Hastanesi'nin Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsisi durumunda 5 sağlık tesisi ilimize kazandırılmış, etkili ve ulaşılabilir bir sağlık hizmeti sunulmuş olacak. Eski Göğüs Hastanesi binasının tahsisi durumunda özellikle 'Sağlıklı Yaşam Obezite Tedavi Kliniği, Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları için bir merkez, Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılarının tedavisi için bir merkez, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi'nin hizmet vermesi düşünülüyor."

Editör: Haber Merkezi