Afyon Eğitim Sen Şubesi 1 Mayıs açıklaması

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü, yılardır sömürüye, yoksulluğa, faşizme karşı emek, barış, eşitlik ve özgürlük için birleştiğimiz, halaylarla, türkülerle, bayram havasında kutladığımız günlerdir.
Fakat içinde bulunduğumuz olumsuz süreçte değil bayram yapmak eğlenmek, üzüntümüzü dile getirecek kelime bulamıyoruz. Aylardır ülkemize düşen roketler, ülkemizin çeşitli illerinde patlayan bombalar, her gün gelen ölüm haberleri bizi derinden etkiliyor.
Bu sabah Gaziantep’te meydana gelen patlama, sabahın ilk saatlerinden itibaren gelmeye başlayan ölüm haberleri, Adana’da ve Urfa’da yapılan saldırı ihbarları, içinde bulunduğumuz durumun ciddiyetini gözler önüne sermektedir.
Ülkemiz bir yandan kan gölüne dönerken halkımız da işsizliğin ve yoksulluğun pençesinde kıvranmaktadır. Kayıt dışılığın, kuralsız, güvencesiz çalışmanın, taşeron ve iş cinayetlerinin merkez üssü haline gelen ülkemizde işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, tüm ezilenler olarak bunu her gün iliklerimize kadar yaşıyoruz.
Ücret ve sosyal haklarda adaletsizliğe yol açan uyduruk statülerle bölünmeye, angarya çalışma ile emeğimizin çalınmasına, mezarda emekliliğe mahkûm edilmeye, ek ödemelerimiz maaşımıza yansıtılmadığı için emekliliğimizde sefalete itilmeye hayır diyoruz.
 
Grevli gerçek toplu sözleşme hakkımızın, örgütlenme ve siyaset yapma hakkımızın yok sayılmasına, grev hakkımızın idari işlemlerle ortadan kaldırılmaya çalışılmasına hayır diyoruz.
 
Bize reva görülen açlığa, işsizliğe, güvencesizliğe, savaşa ve sömürüye karşı, geleceğimize sahip çıkıyoruz.
 
Cumhuriyet’in laiklik gibi olmazsa olmaz ilkelerine dil uzatanlara dur diyoruz.
 
Nitelikli, parasız, ulaşılabilir kamu hizmeti istiyoruz.
 
Kamu emekçilerini toplu sözleşmede satanlara karşı gerçek bir toplu sözleşme talep ediyoruz.
 
Muhalif siyasetçilere, gazeteci ve akademisyenlere, emek ve demokrasi mücadelesi  verenlere karşı yürütülen  soruşturmalara, toplu tutuklamalara, göz altılara son verilsin diyoruz.
 
Gericilere, hırsızlara, tacizcilere karşı mücadeleyi birlikte büyüterek emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın hâkim olduğu, “başka bir dünya” yı kendi ellerimizle kurmaktan geçtiğini biliyoruz!
 
YAŞASIN BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ, YAŞASIN BİR MAYIS!
 
 
Hüdaverdi KILINÇ
Afyon Eğitim Sen Şube Başkanı
 
Editör: Haber Merkezi