AFYON ÇAYIRBAĞ’DA GIDA ZEHİRLENMESİ

Afyon Merkeze bağlı Çayırbağ beldesindeki bir düğünde yedikleri yemekten sonra rahatsızlanıp hastanelere başvuranların sayısının 89'a yükseldiği bildirildi.

Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesinden alınan bilgiye göre:gıda zehirlenmesi nedeniyle sadece hastanelerine gelenlerin sayısının 57 olduğu öğrenildi..

12 kişinin hastanede müşahede altında olduğu, 57 hastanın 37'sinin servislere yatırıldığını, bu hastalardan 12'si acil gözlemde müşahede altında bulunduğu 8 hastanın ise ayaktan tetkik ve tedavisinin yapıldığı bildirildi.

Hastane yetkilileri, başvuranların karın ağrısı, bulantı ve ishal şikayetlerinin olduğunu ifade ederek: ''Genel durumu kötü olan hastamız yok. Durumlarını yarına kadar takip etmeyi planlıyoruz. Genel durumlarına göre hastaların taburcu olup olmayacaklarına karar vereceğiz. Şikayetleri devam edenleri bir süre daha takip edebiliriz. Aile yakınları hastaların yedikleri pilavdan rahatsızlandıklarını söylüyorlar. Besin zehirlenmesi olduğunu biliyoruz.''denildi.

Editör: Haber Merkezi