AFYON ÇAY’DA FECİ KAZA: 8 ÖĞRENCİ HAYATINI KAYBETTİ
Afyonkarahisar’da öğrencileri taşıyan otobüsün şarampole uçması sonucu 8 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerini Eskişehir’e geziye götüren Y.Z. yönetimindeki 32 YV 436 plakalı tur otobüsü, Afyonkarahisar’ın Çay ilçesi Karamık köyü yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaklaşık 30 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazada ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği, 2’si ağır 19 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Kazanın ardından olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri sevk edilirken, kazada hayatını kaybeden öğrencilerin cesetleri köylülerin yardımıyla hurdaya dönen otobüsten çıkarıldı. Kazada yaralananlar ambulanslarla Çay İlçe Devlet Hastanesi başta olmak üzere çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Gayriresmi kaynaklardan alınan bilgiye göre ölü sayısının artabileceği belirtilirken, bölgede çalışmaların devam ettiği aktarıldı.
ÖĞRETMENLERİ TEŞHİS EDEMEDİ
Kaza yerinde geniş önlem alan jandarma, kimlik tespiti yapmak için üniversite öğretim görevlilerinden yardım istedi. Kaza yerindeki öğretim görevlileri, öğrencileri teşhis edemedi. Öğrencilerin etrafa saçılan eşyaları ise jandarma ekipleri tarafından toplanarak bir araca konuldu. Cenazeler savcının incelemesinin ardından Çay Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
VALİ GÜNER: ‘KESTİRME OLSUN’ DİYE KULLANILMIŞ
Vali Hakan Yusuf Güner Afyonkarahisardaki Devlet Hastanesi’nde yaralıları ziyaret etti. Gazetecilere kazayla ilgili açıklama yapan Vali Güner, “Kaza, Yalvaç‘tan Eskişehir istikametine gelen bir dağ yolunda meydana geliyor. Yol jandarma bölgesi olarak tabir edilen tek aracın gidebileceği asfalt. Ama uçurumları olan bir yol. Tali bir yol. Zannediyorum ki, ‘Kestirme olsun’ diye gidiyorlar” dedi.
REKTÖRDEN TAZİYE MESAJI
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da kaza ile ile ilgili yayamladığı mesajda ölen öğrencilerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.
Editör: Haber Merkezi